Tartásjavító torna – búcsú a rossz testtartásnak

tartásjavító torna fontossága

A tartásjavító torna segít visszanyerni mozgásszabadságát, hogy aktívan élhesse a mindennapjait.

Az ülőmunka és autóban töltött hosszú órák okozta testtartásproblémák az városi emberek életének mindennapjai közé tartoznak. A rossz testtartás sajnos nemcsak hátfájást, hanem nyak-, derék- és fejfájást is eredményezhet.

De ne keseredjen el, mert van a megoldás: a tartásjavító torna! Ez a professzionális és hatékony terápiás kezelés segít megszabadulni az állandó fájdalomtól, és visszanyerheti a jó testtartását. Ha ön is azok közé tartozik, akik szeretnek aktív életet élni, de a rossz testtartásuk gátolja ebben, akkor itt az ideje kipróbálni a tartásjavító tornát.

tartásjavító torna kialakulásának okai

Miért van szükség a tartásjavító tornára?

Az ülőmunka és az autóban töltött hosszú órák csak néhány példa azokra az élethelyzetekre, amik miatt problémáink lehetnek a testtartásunkkal. De a tartásjavító torna segítségével ezek a problémák megszűnhetnek. A rendszeres gyakorlással erősítheti a mélyhátizmokat, és helyreállíthatja az egyensúlyt a testében. Az irodában is könnyedén beiktatható gyakorlatok segítenek fenntartani a helyes testtartást és megelőzni a fájdalmakat.

Mélyhátizom erősítés tartásjavító tornával

A mélyhátizmok erősítése rendkívül fontos a helyes testtartás visszaállításához. Ezek az izmok felelősek a gerincünk stabilitásáért és a megfelelő testtartás fenntartásáért.

Az egyik egyszerű, de hatékony gyakorlat, amivel erősítheti ezeket az izmokat, a „sztárszék gyakorlat”. Üljön egyenesen a széken, tartsa a lábait a földön, és a tenyerét helyezze a combjára. Ezután feszítse meg a hasizmait, és lassan emelje fel a lábfejét a talajról, miközben a testsúlyát áthelyezi a fenekére és a lábfejére. Tartsa meg ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd engedje vissza a lábfejét a talajra. Ismételje meg ezt a gyakorlatot többször, és hamarosan észre fogja venni a mélyhátizmok erősödését és a testtartás javulását.

Egy másik hatékony gyakorlat a „szupernő gyakorlat”. Álljon egyenesen, lábait kissé terpesztve, majd emelje fel a karjait oldalra úgy, hogy párhuzamosak legyenek a padlóval. Ezután nyújtózkodjon ki a lehető legmagasabbra, miközben megfeszíti a hasizmait és a farizmait. Tartsa meg ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd engedje le a karjait és lazítson. Ismételje meg ezt a gyakorlatot többször, és érezni fogja, hogy a mélyhátizmok erőteljesebbek lesznek, ami hozzájárul a jó testtartáshoz.

tartásjavító torna gyakorlatsorok gyógytornásszal

A mélyhátizom erősítése a tartásjavító torna célja, és számos gyakorlatsor létezik az elvégzéséhez. Ezeket minden esetben a gyógytornász határozza meg egyénileg, és ő az, aki megtanítja a feladatsorok helyes elvégzését is.

Tartásjavító torna előnyei

Az egyénre szabott tartásjavító torna számos előnnyel jár. Elsősorban az egyéni problémákra fókuszálva célzottan erősíti azokat a területeket, ahol a gerincelváltozások jelentkeznek. Ez gyorsabb rehabilitációt eredményez, megszűnik a hátfájás, a nyak- és derékfájdalom, valamint a fejfájás is.

Az AVIAN Care gyógytornászai Budapest területén házhoz mennek, így önnek nincs szüksége az időbeosztása felforgatásához. A gyógytornász kényelmesen, az otthonában segít feltárni és kezelni az egyéni problémákat. Rugalmas időpontokat biztosítva igazodik az ön életritmusához.

Az egyéni tartásjavító torna 360 fokos változást hozhat az életébe. A rendszeres gyógytornával fájdalommentes és korlátok nélküli mozgás lesz a végeredmény. Visszanyerheti önbizalmát és energiáját, hiszen a helyes testtartás pozitív hatással van az egész szervezetre.

A tartásjavító torna előnyei

Önnek is rossz a testtartása?

Ne várjon tovább! Vegye fel velünk a kapcsolatot és tegye meg az első lépést az egészségesebb és aktívabb élet felé!

A tartásjavító torna ideális megoldás az ülőmunka és az autóban töltött hosszú órák miatt kialakuló testtartásproblémákra. Az egyéni gyógytorna segít búcsút mondani a hátfájásnak, a nyak- és derékfájásnak, valamint a fejfájásnak. A mélyhátizmok erősítése pedig kulcsfontosságú a jó testtartás fenntartásához. Az egyénre szabott, kiszállásos gyógytorna kényelmes és hatékony, ami a probléma megoldására fókuszál. Ne habozzon, tegyen az egészségéért és próbálja ki a tartásjavító tornát.

Gyógytorna terhesség alatt: Biztonságos gyakorlatok és előnyök

Gyógytorna terhesség alatt – Miért fontos a mozgás? A terhesség során a nők teste számos változáson megy keresztül, melyek hatással lehetnek a mindennapi mozgásra, az …

Tovább olvasás →

Idősotthon vagy otthonápolás?

Költségtervezés – Miért fontos, hogy hosszútávon gondolkodjunk? Amikor egy idős hozzátartozó ápolásáról döntünk, nemcsak a jelenlegi szükségleteket, hanem a hosszútávú szempontokat is figyelembe kell venni. …

Tovább olvasás →

Laborvizsgálatok időseknek: Milyen vizsgálatokra van szükség?

Az idősödéssel együtt járó egészségügyi problémák miatt egyre fontosabbá válik a rendszeres orvosi ellenőrzés. De vajon mi változik meg a kor előrehaladtával, és hogyan segíthetnek …

Tovább olvasás →

Ülőmunka hatása az egészségre és a manuálterápia szerepe a problémák kezelésében

Ülőmunka kihívásai és az egészségre gyakorolt hatásai Az ülőmunka egy nagyon elterjedt módja a munkavégzésnek, legyen szó irodistákról, tanulókról vagy bárkiről, akinek a munkája megkívánja, …

Tovább olvasás →

Krónikus betegek otthonápolása

A krónikus betegek otthonápolása leginkább a betegség tartóssága, vagyis az időben elhúzódó jellege miatt okozhat kiemelkedő nehézséget. A krónikus betegségek ugyanis olyan hosszútávú állapotok, amelyek …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

Alzheimer-kór

Az Alzheimer-kór 4 stádiuma

Az Alzheimer-kór egy lassan romló agyi betegség, amely az idősebb embereknél fordul elő gyakrabban. A betegségre általánosságban a memóriavesztés és az intellektuális képességek csökkenése jellemző.

otthonápolási segédeszköz

9 otthonápolási segédeszköz műtét után

Az otthoni lábadozás során néhány otthonápolási segédeszköz megkönnyíti a beteg és a betegápoló életét, és hozzájárulnak a gyorsabb felépüléshez, valamint az esetleges balesetek és szövődmények

demencia

Milyen az élet egy demens időssel?

Az öregedő társadalmunk számos problémát vet fel, többek között az idős és demens emberek gondozását. Ha nem hallgatnánk híreket, a legtöbben akkor is szembesülnénk az

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.





    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?