Tartásjavító torna – búcsú a rossz testtartásnak

tartásjavító torna fontossága

A tartásjavító torna segít visszanyerni mozgásszabadságát, hogy aktívan élhesse a mindennapjait.

Az ülőmunka és autóban töltött hosszú órák okozta testtartásproblémák az városi emberek életének mindennapjai közé tartoznak. A rossz testtartás sajnos nemcsak hátfájást, hanem nyak-, derék- és fejfájást is eredményezhet.

De ne keseredjen el, mert van a megoldás: a tartásjavító torna! Ez a professzionális és hatékony terápiás kezelés segít megszabadulni az állandó fájdalomtól, és visszanyerheti a jó testtartását. Ha ön is azok közé tartozik, akik szeretnek aktív életet élni, de a rossz testtartásuk gátolja ebben, akkor itt az ideje kipróbálni a tartásjavító tornát.

tartásjavító torna kialakulásának okai

Miért van szükség a tartásjavító tornára?

Az ülőmunka és az autóban töltött hosszú órák csak néhány példa azokra az élethelyzetekre, amik miatt problémáink lehetnek a testtartásunkkal. De a tartásjavító torna segítségével ezek a problémák megszűnhetnek. A rendszeres gyakorlással erősítheti a mélyhátizmokat, és helyreállíthatja az egyensúlyt a testében. Az irodában is könnyedén beiktatható gyakorlatok segítenek fenntartani a helyes testtartást és megelőzni a fájdalmakat.

Mélyhátizom erősítés tartásjavító tornával

A mélyhátizmok erősítése rendkívül fontos a helyes testtartás visszaállításához. Ezek az izmok felelősek a gerincünk stabilitásáért és a megfelelő testtartás fenntartásáért.

Az egyik egyszerű, de hatékony gyakorlat, amivel erősítheti ezeket az izmokat, a „sztárszék gyakorlat”. Üljön egyenesen a széken, tartsa a lábait a földön, és a tenyerét helyezze a combjára. Ezután feszítse meg a hasizmait, és lassan emelje fel a lábfejét a talajról, miközben a testsúlyát áthelyezi a fenekére és a lábfejére. Tartsa meg ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd engedje vissza a lábfejét a talajra. Ismételje meg ezt a gyakorlatot többször, és hamarosan észre fogja venni a mélyhátizmok erősödését és a testtartás javulását.

Egy másik hatékony gyakorlat a „szupernő gyakorlat”. Álljon egyenesen, lábait kissé terpesztve, majd emelje fel a karjait oldalra úgy, hogy párhuzamosak legyenek a padlóval. Ezután nyújtózkodjon ki a lehető legmagasabbra, miközben megfeszíti a hasizmait és a farizmait. Tartsa meg ezt a pozíciót néhány másodpercig, majd engedje le a karjait és lazítson. Ismételje meg ezt a gyakorlatot többször, és érezni fogja, hogy a mélyhátizmok erőteljesebbek lesznek, ami hozzájárul a jó testtartáshoz.

tartásjavító torna gyakorlatsorok gyógytornásszal

A mélyhátizom erősítése a tartásjavító torna célja, és számos gyakorlatsor létezik az elvégzéséhez. Ezeket minden esetben a gyógytornász határozza meg egyénileg, és ő az, aki megtanítja a feladatsorok helyes elvégzését is.

Tartásjavító torna előnyei

Az egyénre szabott tartásjavító torna számos előnnyel jár. Elsősorban az egyéni problémákra fókuszálva célzottan erősíti azokat a területeket, ahol a gerincelváltozások jelentkeznek. Ez gyorsabb rehabilitációt eredményez, megszűnik a hátfájás, a nyak- és derékfájdalom, valamint a fejfájás is.

Az AVIAN Care gyógytornászai Budapest területén házhoz mennek, így önnek nincs szüksége az időbeosztása felforgatásához. A gyógytornász kényelmesen, az otthonában segít feltárni és kezelni az egyéni problémákat. Rugalmas időpontokat biztosítva igazodik az ön életritmusához.

Az egyéni tartásjavító torna 360 fokos változást hozhat az életébe. A rendszeres gyógytornával fájdalommentes és korlátok nélküli mozgás lesz a végeredmény. Visszanyerheti önbizalmát és energiáját, hiszen a helyes testtartás pozitív hatással van az egész szervezetre.

A tartásjavító torna előnyei

Önnek is rossz a testtartása?

Ne várjon tovább! Vegye fel velünk a kapcsolatot és tegye meg az első lépést az egészségesebb és aktívabb élet felé!

A tartásjavító torna ideális megoldás az ülőmunka és az autóban töltött hosszú órák miatt kialakuló testtartásproblémákra. Az egyéni gyógytorna segít búcsút mondani a hátfájásnak, a nyak- és derékfájásnak, valamint a fejfájásnak. A mélyhátizmok erősítése pedig kulcsfontosságú a jó testtartás fenntartásához. Az egyénre szabott, kiszállásos gyógytorna kényelmes és hatékony, ami a probléma megoldására fókuszál. Ne habozzon, tegyen az egészségéért és próbálja ki a tartásjavító tornát.

Így segít a gyógytorna Parkinson betegeknek

A Parkinson-kór kezelésében az elsődleges a gyógyszeres (vagy műtéti) terápia, azonban
egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző rehabilitációs módszerek, mint a gyógytorna is,
melynek első sorban a prevencióban, a tünetek romlásának lelassításában van nagy szerepe. A gyógytorna Parkinson betegeknek tehát kulcsfontosságú lehet.

Tovább olvasás →

Gyógytorna állapotfelmérés lépésről-lépésre

Gyógytorna állapotfelmérés lépésről-lépésre

Tovább olvasás →

Manuálterápia – Ismerje meg a professzionális mobilizációs technikák hatékonyságát! 

Mikor van szükség manuálterápiára? Manuálterápiát krónikus mozgásszervi elváltozások esetén ajánlott alkalmazni, abban az esetben, ha a mozgatórendszer működészavarai (pl. funkcionális beszűkülések) visszafordíthatók. Hogyan lehet ezeket …

Tovább olvasás →

Személyre szabott gyógytorna otthona kényelmében!

Gyógyulni mindenütt jó, de legjobb otthon! Az otthoni gyógytorna nem luxuskezelés, tehát nem pusztán kényelmi szempontból érdemes alkalmazni, hanem úgy, mint a gyógyulásért tett erőfeszítéseink …

Tovább olvasás →

Otthonápolás és házi betegellátás: minden, amit tudnod kell

Miért olyan fontos és kinek van szüksége erre az ellátásra? Ez a kérdés talán fel sem merül azokban, akik baleset vagy betegség okán már szereztek …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

testtudatosság

A testtudatosság megóv a sportsérülésektől

A célzott mozgásprogrammal elérhető testtudatosság olyan összefüggésekre tanít, amelyek megóvhatnak a hétköznapi vagy a sportolás közbeni sérülésektől. Észrevette már, hogy a szokásos hétköznapi tevékenység már

combnyaktörés műtét utáni gyógytorna

Combnyaktörés műtét utáni gyógytorna

A combnyaktörés műtét utáni gyógytorna lehetővé teszi, hogy a rehabilitáció folyamata gyorsabb és hatékonyabb legyen. Képzelje el, hogy gyorsabban visszatérhet a mindennapjaihoz, fájdalom nélkül járhat

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?