Nyiroködéma szakszerű kezelése BUDAPEST területén.

A nyiroködémát kizárólag a szakszerű fáslizás, kötözés és nyirokmasszázs képes hatékonyan kezelni.

nyiroködéma hurkás ujjak

Nyiroködéma kialakulása

A sejtek között felgyülemlett fehérje tartalmú folyadékot normális esetben a nyirokereknek kell visszaszállítaniuk a szövetekből a vénás keringésbe.  

 Nyiroködéma kialakulásakor azonban felborulnak a keringési rendszerek: ennek egyik látványos tünete az ödéma, ami kezelés nélkül életveszélyessé is válhat.  

Ezért kulcsfontosságú a nyiroködéma szakszerű kezelése

A nyiroködéma kezelésének megértéséhez ismerni kell a vér- és a nyirokkeringés lényegét.  

A vérkeringés középpontjában a SZÍV áll

A visszerek (70 %) és a nyirokerek (30 %) szállítják vissza a szívbe a szöveti anyagcseretermékeket és a folyadékmennyiséget:  

ezt nevezik NYIROKKÖTELES ANYAG ÉS FOLYADÉKMENNYISÉGNEK.

Amennyiben a nyirokerek vagy a nyirokcsomók megsérülnek vagy fejletlenek, megszűnik ez az egyensúly és ödémák alakulnak ki.

A nyiroködéma súlyosságát a stádiuma határozza meg

1. stádium

A végtagok megduzzadnak (különösen a lábfej, a lábszár, a kézfej). A végtagokat megnyomó zokni, cipő harisnya, ujjbegy benyomata hosszabb pihenés hatására magától kisimul.

2. stádium

Az ödéma már nem tartja az ujjbenyomatot. Kialakul a nehézlábérzés, a végtagok fájnak és fáradtak. Ebben a stádiumban a duzzanat már csak folyamatos fáslizással kezelhető.

3. stádium

A láb- és a kézfej cipó szerűen megdagad, kolbászujjak alakulnak ki. A mozgások helyén mély csecsemőráncok választják el a feldagadt végtagrészeket. A tünetek folyamatos fáslizással enyhíthetők.

4. stádium

Kialakul az elefántláb. A bőr annyira elvékonyodik, hogy a víz megrepeszti, sebes lesz, ami sebkezelés nélkül könnyen elfertőződik. Súlyos esetben vérmérgezéshez is vezethet. Szakszerű sebkötözéssel kezelhető.

Mi okozza a nyiroködémát?

A nyiroködéma az esetek többségében akaratlanul alakul ki valamilyen baleset vagy műtéti beavatkozás következményeként (pl. mellműtét, besugárzás stb.). Ilyenkor megsérülnek a nyirokerek vagy a nyirokcsomók. Kisebb százalékban veleszületett rendellenesség is okozhatja, amely csecsemő-, illetve pubertáskorban jelentkezik.  

nyiroködéma, kar
nyiroködéma tünetei

AZ AVIAN CARE NYIROKÖDÉMA KEZELÉSE

A nyiroködéma kezelés nélkül súlyos szövődményekkel jár.  

Sajnos, akik nem kapnak szakszerű ellátást már az első tünetek (VIZESEDÉS, NEHÉZLÁBÉRZÉS) jelentkezésekor, életveszélyes állapotba kerülhetnek. 

A kezelés lényege, hogy már az 1. stádiumú tünetek jelentkezésekor a felgyülemlett nyirokfolyadék fizioterápiás (fáslizás) kezelésekkel vissza tudjon kerülni a centrális keringésbe és ki tudjon ürülni a kiválasztórendszereken keresztül.  

Így megelőzhető a végtagok CIPÓSZERŰ DUZZANATA, az ELEFÁNTLÁB kialakulása és a bőr repedésével járó SEBFERTŐZÉSEK kockázata.  

nyiroködéma kezelése

Az AVIAN Care nyiroködéma terapeutája az alábbi módon támogatja tünetei enyhítésében:

LÁB VAGY KAR KEZELÉSÉNEK ÁRA

Hosszútávú szolgáltatás igénybevétele esetén kérjen egyedi árat. 

16.500 Ft

Minden további végtag kezelése:
9.900 Ft

Nem hagyjuk szakszerű felügyelet nélkül! Segítünk elkerülni az otthoni fáslizás és kötözés hiányosságaiból fakadó szövődményeket!

IDŐPONT EGYEZTETÉS BUDAPEST TERÜLETÉN

Az alábbi lehetőségek közül választhat:

Panaszai alapján az Önnek legmegfelelőbb szakembert választjuk ki Önnek!

Telefonos ügyintézőink hétköznapokon 8:00-16:00 között várják hívását!

KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

Szolgáltatás - Nyiroködéma (#16)

Gyakran Ismételt Kérdések

Két lehetőség közül választhat. Hívja hétköznapokon 8:00-16:00 ügyfélszolgálatunkat a +36 30 200 1900-as telefonszámon, vagy töltse ki a fenti űrlapot és kollégáink 24 órán belül visszahívják. 

Nyiroködéma kezelés szolgáltatásunk keretében terapeutánk Budapest területén házhoz megy Önhöz, így a kezelésekre az Ön otthonának kényelmében kerül sor megspórolva az utazással járó időt és fáradtságot.  

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk az ödéma súlyosságáról, előzetesen szükségünk lesz minden korábbi orvosi dokumentációra.

A kötszert és az ahhoz tartozó segédeszközöket az orvos írja fel vagy javasolja, melyeket gyógyászati segédeszközboltban tud kiváltani és megvásárolni.  

A kezelések számát az ödéma súlyossága határozza meg.

A leegyeztetett időpont után e-mailben díjbekérőt küldünk, melyet bakkártyával vagy átutalással is ki tudja fizetni. Időpontja akkor kerül véglegesen megerősítésre, amint beérkezett hozzánk a kezelésének a díja. 

Sajnos nem. A kezeléseket csak bankkártyával vagy átutalással tudja kifizetni. 

Sajnos készpénzben nem tud fizetni, ezért ajánljuk a figyelmébe a bérlet vásárlását. Ebben az esetben csak egyszer szükséges fizetnie, amikor megváltja a bérletét.

Az otthonába történő kiszállás díja Budapest területén 4.500 Ft. Időpontja akkor kerül véglegesen megerősítésre, amint beérkezett hozzánk a kezelésének a díja.

Hívjon minket a +36 30 200 1900-as telefonszámon vagy írjon e-mailt az otthonapolas@avian.hu email címre. 

Budapest területén kedvezményes kiszállással

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?