Otthonápolás napi 1-2 órában: kényelmes és biztonságos gyógyulás

Otthonápolás napi rutin 1-2 óra

Az otthonápolás napi 1-2 órában azoknak a betegeknek nyújt segítséget, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi, hogy otthonukban maradjanak, de szükségük van orvosi vagy szakápolói ellátásra.

Az otthonápolás legnagyobb előnyei közé tartozik a megszokott környezetben való gyógyulás, ami segíthet a pszichés állapot javulásában. Mindemellett lehetővé teszi a családtagok és a hozzátartozók részvételének lehetőségét is az ápolásban.

A napi 1-2 órás otthonápolás további előnyei közé tartozik a kényelem, a biztonság és a költségmegtakarítás.

Otthonápolás napi 1-2 órában
Otthonápolás napi 1-2 órában

Otthonápolás napi 1-2 órában: Miért fontos a szakképzett szakápoló jelenléte?

Az otthonápolás napi 1-2 órában képzett szakápolók által végzett szolgáltatás, mivel ők rendelkeznek azokkal a szakmai ismeretekkel és képességekkel, amelyek szükségesek a betegek otthoni kezeléséhez.

Az szakápolók képesek felmérni a beteg állapotát, végre tudják hajtani az orvos által előírt kezelési tervet, felügyelik a gyógyulási folyamatot, és alkalmazkodnak a beteg egyedi igényeihez. Segíteni tudnak a gyógyszerek adagolásában, a sebkezelésben, az infúzió vagy az injekció beadásában, a beteg állapotának folyamatos figyelemmel kísérésében. Az otthonápolás részét képezheti továbbá az egyéni gyógytorna is.

1 Gyógytorna az otthonápolás és a gyógyulás fontos része

Az otthonápolás keretein belül a gyógytorna jelenti az egyik legfontosabb kezelést. A gyógytorna – egy műtét, egy baleset vagy más krónikus betegség miatt kialakult mozgáskorlátozottság után – segít a betegnek a mozgások újra tanulásában, a fájdalomcsillapításban és a test egyensúlyának helyreállításában. A gyógytorna segítségével a beteg újra teljes életet élhet, és a kezelés után visszanyerheti az általános mozgásképességét.

2 Az otthoni sebkötözés megmentheti a sérült testrészt

Az otthonápolásban a sebkötözés elsődlegesen a seb tisztaságának megőrzését szolgálja, hogy megelőzzük a felülfertőzések kialakulását. A seb kötözésével megakadályozhatjuk továbbá a vérzést is, ami nagyon fontos lehet a sérült vérerek esetén. A szakápoló a seb rendszeres átkötözésével felgyorsíthatja a seb gyógyulását is, mivel a kötés nyomást gyakorol a sebre, ami csökkenti a duzzanatot és a fájdalmat. Az elhanyagolt vagy rosszul kezelt seb könnyen elfertőződhet, ami végtagvesztéshez vagy akár szepszishez is vezethet.

Otthonápolási szolgáltatások
Otthonápolási szolgáltatások

3 Az otthoni injekciózás és infúziózás kényelmes és költséghatékony

Az injekciózás és az infúziózás lényege, hogy a gyógyszert a véráramba juttatják, ami sokkal hatékonyabb, mint bármilyen tabletta beszedése. Az injekciózást általában a krónikus betegségek kezelésére használják, mint például a diabetes, a reumatoid arthritis és a sclerosis multiplex.

Ez a fajta kezelés azonban rengeteg utazással, lemondással és kényelmetlenséggel jár, hacsak nem otthonápolás keretén belül veszi valaki igénybe. A napi 1-2 órás otthonápolási szolgáltatás során akár egy infúziót is le tud folyatni a szakápoló, ami lényegesen komfortosabb a beteg és a családja számára. Az utazással járó stressz hiánya, az otthon megszokott kényelme növeli a gyógyulás esélyét.

4 A fekvőbeteg átmozgatása segít megelőzni a súlyos szövődményeket

Az ágyban fekvő betegek átmozgatása szintén fontos feladat, mivel segít megelőzni az olyan szövődményeket, mint például a vénás trombózis, a tüdőgyulladás, a decubitus (felfekvés), az izomgyengeség vagy a bénulás. Az átmozgatás segít fenntartani a vérkeringést, erősíti az izmokat, javítja a mozgáskészséget, és növeli a beteg általános jólétét. Az átmozgatás során a szakápoló segít testhelyzetet változtatni, így megelőzhető a felfekvés a veszélyeztetett testrészeken.

Az átmozgatás általában a szakápoló által végzett fizikai terápia részeként történik, és a beteg állapotától és képességeitől függően módosítható.

Kinek segít az otthonápolás napi 1-2 órában?

Ha szeretné idős, beteg, vagy műtét, baleset után lábadozó hozzátartozója számára megteremteni a hétköznapi kényelmet és a szakszerű ellátást, az otthonápolás napi 1-2 órában szolgáltatásunk nagymértékben megkönnyíti a mindennapjaikat.

Legyen szó gyógytornáról, sebkötözésről, injekciózásról vagy olyan dologról, amit az ellátott nem tud egyedül megoldani amíg a hozzátartozója munkában van, egy gondozó kézben tarja a feladatokat.

Mi a különbség az otthoni szakápolás és a gondozás között?

Az otthoni szakápolás és az otthoni gondozás két különböző ellátás az idős vagy beteg emberek segítésére. A mindennapi életben azonban gyakran összekeverik ezt a két …

Tovább olvasás →

9 otthonápolási segédeszköz műtét után

Az otthoni lábadozás során néhány otthonápolási segédeszköz megkönnyíti a beteg és a betegápoló életét, és hozzájárulnak a gyorsabb felépüléshez, valamint az esetleges balesetek és szövődmények …

Tovább olvasás →

A jó betegápoló 5 ismertetőjele

A betegápoló tudja, hogy az élete a gondozott körül fog forogni. Testileg, lelkileg, szakmailag felkészült a legváratlanabb lehetőségekre is. A betegápolás nehéz és számos kihívást …

Tovább olvasás →

Fejfájás enyhítése gyógytornával

A fejfájás gyakori probléma, és a legtöbb esetben nem belső probléma miatt jelentkezik, hanem például a rossz testtartás vagy a nyakmerevség miatt. Sok ember tévesen …

Tovább olvasás →

A leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődmények

Ebben az írásunkban a leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődményeket foglaltuk össze, a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák tükrében. A műtéti beavatkozás fontos kezelési lehetőség mind a prosztatamegnagyobbodás, …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

gerincsérv kialakulása

6 érv a gerincsérv gyógytorna mellett

A gerincsérv gyógytornával való kezelése segít megerősíteni a hátizmokat, helyreállítja a helyes testtartást, növeli a gerinc rugalmasságát, és visszaadja a szabad mozgásképességet. A gerincproblémák egyik

munkáltatói márkaépítés előnyei

Belülről épül a munkáltatói márka

A munkáltatói márka, azaz az employer branding építése egyre inkább a vállalatok szervezeti kultúrájának egyik legfontosabb elemévé vált az utóbbi években, mivel egy prosperáló cég

szülés előtti gyógytorna

Miért fontos a szülés előtti gyógytorna?

A szülés előtti gyógytorna olyan speciális mozgásprogramokat jelent, amelyek célja a terhesség alatti egészséges testmozgás folytatása, valamint a szülésre való felkészülés és az azt követő

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!


    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését!

    Sikerült elérnie kollégánkat?