Otthonápolás napi 1-2 órában: kényelmes és biztonságos gyógyulás

Otthonápolás napi rutin 1-2 óra

Az otthonápolás napi 1-2 órában azoknak a betegeknek nyújt segítséget, akiknek egészségi állapota lehetővé teszi, hogy otthonukban maradjanak, de szükségük van orvosi vagy szakápolói ellátásra.

Az otthonápolás legnagyobb előnyei közé tartozik a megszokott környezetben való gyógyulás, ami segíthet a pszichés állapot javulásában. Mindemellett lehetővé teszi a családtagok és a hozzátartozók részvételének lehetőségét is az ápolásban.

A napi 1-2 órás otthonápolás további előnyei közé tartozik a kényelem, a biztonság és a költségmegtakarítás.

Otthonápolás napi 1-2 órában
Otthonápolás napi 1-2 órában

Otthonápolás napi 1-2 órában: Miért fontos a szakképzett szakápoló jelenléte?

Az otthonápolás napi 1-2 órában képzett szakápolók által végzett szolgáltatás, mivel ők rendelkeznek azokkal a szakmai ismeretekkel és képességekkel, amelyek szükségesek a betegek otthoni kezeléséhez.

Az szakápolók képesek felmérni a beteg állapotát, végre tudják hajtani az orvos által előírt kezelési tervet, felügyelik a gyógyulási folyamatot, és alkalmazkodnak a beteg egyedi igényeihez. Segíteni tudnak a gyógyszerek adagolásában, a sebkezelésben, az infúzió vagy az injekció beadásában, a beteg állapotának folyamatos figyelemmel kísérésében. Az otthonápolás részét képezheti továbbá az egyéni gyógytorna is.

1 Gyógytorna az otthonápolás és a gyógyulás fontos része

Az otthonápolás keretein belül a gyógytorna jelenti az egyik legfontosabb kezelést. A gyógytorna – egy műtét, egy baleset vagy más krónikus betegség miatt kialakult mozgáskorlátozottság után – segít a betegnek a mozgások újra tanulásában, a fájdalomcsillapításban és a test egyensúlyának helyreállításában. A gyógytorna segítségével a beteg újra teljes életet élhet, és a kezelés után visszanyerheti az általános mozgásképességét.

2 Az otthoni sebkötözés megmentheti a sérült testrészt

Az otthonápolásban a sebkötözés elsődlegesen a seb tisztaságának megőrzését szolgálja, hogy megelőzzük a felülfertőzések kialakulását. A seb kötözésével megakadályozhatjuk továbbá a vérzést is, ami nagyon fontos lehet a sérült vérerek esetén. A szakápoló a seb rendszeres átkötözésével felgyorsíthatja a seb gyógyulását is, mivel a kötés nyomást gyakorol a sebre, ami csökkenti a duzzanatot és a fájdalmat. Az elhanyagolt vagy rosszul kezelt seb könnyen elfertőződhet, ami végtagvesztéshez vagy akár szepszishez is vezethet.

Otthonápolási szolgáltatások
Otthonápolási szolgáltatások

3 Az otthoni injekciózás és infúziózás kényelmes és költséghatékony

Az injekciózás és az infúziózás lényege, hogy a gyógyszert a véráramba juttatják, ami sokkal hatékonyabb, mint bármilyen tabletta beszedése. Az injekciózást általában a krónikus betegségek kezelésére használják, mint például a diabetes, a reumatoid arthritis és a sclerosis multiplex.

Ez a fajta kezelés azonban rengeteg utazással, lemondással és kényelmetlenséggel jár, hacsak nem otthonápolás keretén belül veszi valaki igénybe. A napi 1-2 órás otthonápolási szolgáltatás során akár egy infúziót is le tud folyatni a szakápoló, ami lényegesen komfortosabb a beteg és a családja számára. Az utazással járó stressz hiánya, az otthon megszokott kényelme növeli a gyógyulás esélyét.

4 A fekvőbeteg átmozgatása segít megelőzni a súlyos szövődményeket

Az ágyban fekvő betegek átmozgatása szintén fontos feladat, mivel segít megelőzni az olyan szövődményeket, mint például a vénás trombózis, a tüdőgyulladás, a decubitus (felfekvés), az izomgyengeség vagy a bénulás. Az átmozgatás segít fenntartani a vérkeringést, erősíti az izmokat, javítja a mozgáskészséget, és növeli a beteg általános jólétét. Az átmozgatás során a szakápoló segít testhelyzetet változtatni, így megelőzhető a felfekvés a veszélyeztetett testrészeken.

Az átmozgatás általában a szakápoló által végzett fizikai terápia részeként történik, és a beteg állapotától és képességeitől függően módosítható.

Kinek segít az otthonápolás napi 1-2 órában?

Ha szeretné idős, beteg, vagy műtét, baleset után lábadozó hozzátartozója számára megteremteni a hétköznapi kényelmet és a szakszerű ellátást, az otthonápolás napi 1-2 órában szolgáltatásunk nagymértékben megkönnyíti a mindennapjaikat.

Legyen szó gyógytornáról, sebkötözésről, injekciózásról vagy olyan dologról, amit az ellátott nem tud egyedül megoldani amíg a hozzátartozója munkában van, egy gondozó kézben tarja a feladatokat.

Manuálterápia – Ismerje meg a professzionális mobilizációs technikák hatékonyságát! 

Mikor van szükség manuálterápiára? Manuálterápiát krónikus mozgásszervi elváltozások esetén ajánlott alkalmazni, abban az esetben, ha a mozgatórendszer működészavarai (pl. funkcionális beszűkülések) visszafordíthatók. Hogyan lehet ezeket …

Tovább olvasás →

Személyre szabott gyógytorna otthona kényelmében!

Gyógyulni mindenütt jó, de legjobb otthon! Az otthoni gyógytorna nem luxuskezelés, tehát nem pusztán kényelmi szempontból érdemes alkalmazni, hanem úgy, mint a gyógyulásért tett erőfeszítéseink …

Tovább olvasás →

Otthonápolás és házi betegellátás: minden, amit tudnod kell

Miért olyan fontos és kinek van szüksége erre az ellátásra? Ez a kérdés talán fel sem merül azokban, akik baleset vagy betegség okán már szereztek …

Tovább olvasás →

A bokaduzzanat okai, tünetei, kezelése

A boka az emberi test egyik kulcsfontosságú ízülete, mely nap mint nap hatalmas terhelésnek van kitéve. Gondoljunk csak bele: minden lépésnél, minden felkelésnél, sőt, még …

Tovább olvasás →

Mellrákszűrés

Mellrákszűrés – önvizsgálat, vizsgálatok A mellrákszűrés életbevágóan fontos, különösen a nők számára, mivel a mellrák a nők körében a vezető daganatos megbetegedések között van Magyarországon. …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

prosztataműtét

A leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődmények

Ebben az írásunkban a leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődményeket foglaltuk össze, a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák tükrében. A műtéti beavatkozás fontos kezelési lehetőség mind a prosztatamegnagyobbodás,

munkáltatói márkaépítés előnyei

Belülről épül a munkáltatói márka

A munkáltatói márka, azaz az employer branding építése egyre inkább a vállalatok szervezeti kultúrájának egyik legfontosabb elemévé vált az utóbbi években, mivel egy prosperáló cég

éves szűrővizsgálat

Az éves szűrővizsgálat fontossága

Az éves szűrővizsgálat lehetőséget biztosít az emberek fizikai állapotának vizsgálatára, kiszűri a krónikus betegségeket vagy azok kockázati tényezőit. Az éves szűrővizsgálat során megvizsgálják a szívet,

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?