Személyre szabott gyógytorna és manuálterápia otthona kényelmében!

Stroke utáni rehabilitáció, protézisműtétek mozgásterápiás utókezelése és időskori gyógytorna Budapest egész területén.

idoskori gyogytorna 1
A stroke utáni rehabilitáció mennyi ideig tart?

Gyógyulni mindenütt jó,
de legjobb otthon!

Az otthoni gyógytorna nem luxuskezelés, hanem az egyik legprecízebb és leghatásosabb módja a gyógyulásnak. Ha a páciens mozgásképtelen vagy mozgásában korlátozott, az otthoni gyógytorna különösen fontos. Az otthon végzett és szakember által vezetett gyógytornának számos előnye van:

Mikor érdemes gyógytornát alkalmazni?

Az AVIAN Care három fő esetben biztosítja az otthoni gyógytorna lehetőségét. Gyógytornászaink mindhárom esetben nagyon sokat tudnak segíteni, és a pácienssel közösen végzett munkájuk pótolhatatlannak látszik a gyógyulás és a rehabilitáció folyamatában.

Mikor kell elkezdeni a gyógytornát stroke után?

Stroke utáni rehabilitáció

A stroke utáni rehabilitáció során fontos, hogy a páciens mielőbb megkezdje a mozgásterápiát. Az otthoni gyógytorna lehetőséget biztosít arra, hogy a páciens kényelmesen, saját otthonában végezze a szükséges gyakorlatokat, így elkerülve az utazással és várakozással járó nehézségeket.

Protézis műtét utáni gyógytorna meddig szükséges?

Protézis műtét utáni rehabilitáció

A protézis műtét utáni rehabilitáció során a gyógytorna kulcsfontosságú a teljes felépülés érdekében. Az otthoni környezetben végzett gyakorlatok segítségével a páciens gyorsabban érheti el a kívánt eredményeket, miközben elkerüli az egészségügyi intézményekkel járó kellemetlenségeket.

Az időskori gyógytorna lazítja a bemerevedett izmokat.

Időskori gyógytorna

Az időskori gyógytorna célja az idős emberek mozgásképességének fenntartása és javítása. Az otthoni gyógytorna lehetővé teszi, hogy a páciens a saját otthonában, kényelmesen és biztonságosan végezze a gyakorlatokat, így hozzájárulva az életminőség javításához.

manualterapia compressed

Manuálterápia

A manuálterápia a mozgásszervi problémák kezelésére szolgáló speciális technika, amely az ízületek, izmok és kötőszövetek manuális manipulációjával segíti elő a gyógyulást. Az otthon végzett manuálterápia során a páciens kényelmesen, saját otthonában részesülhet a kezelésben.

Állapotfelmérés
-Ezzel kezdődik minden terápia

A gyógytorna vagy terápia megkezdése előtt elengedhetetlen, hogy pontosan azonosítsuk az ízületi vagy izom diszfunkciókat, valamint felmérjük az aktuális egészségügyi állapotot, különösen előzetes kórházi kezelés esetén. Ezen vizsgálatok képezik az állapotfelmérés alapját, amely lehetővé teszi a célzott kezelést. A terapeuta a páciens kórtörténetének megismerésével (pl. korábbi műtétek, csontritkulás, sérülések, gyulladások) feltérképezi a mozgásszervek állapotát, és kizárja azokat a gyakorlatokat, amelyeket a páciens nem végezhet.

A vizsgálatok (beleértve röntgen, CT vagy MRI) befejeztével a gyógytornász összegzi az eredményeket, és megtervezi a személyre szabott terápiát. Az állapotfelmérés tehát egy komplex, a kezelés megkezdése előtt elvégzendő folyamat, amely magában foglalja a helyben elvégezhető feladatokat, a kórelőzmények alapos felderítését és további vizsgálatok eredményeinek értékelését. Mindez biztosítja, hogy a gyógytornász a legjobb módszert alkalmazza a kezelés során, garantálva a terápia hatékonyságát.

házi betegápolás szolgáltatás Budapesten
otthoni gyogytorna elonyei 1

Gyógytorna otthon
- Miért érdemes otthoni gyógytornát alkalmazni?

A rehabilitációs kezelések csak akkor vezetnek gyógyuláshoz, ha folyamatosan és következetesen végezzük őket, még a kórházi kezelés után is. Az orvos által előírt feladatokat nem szabad elhanyagolni, még jelentős javulás esetén sem, mivel a felépülés néha lassúnak tűnhet. A gyógytorna különösen hatékony hosszú távon, és bár gyors eredményeket is hozhat, fontos, hogy ne elégedjünk meg a részeredményekkel.

Az otthoni gyógytorna számos előnyt kínál: elkerülhetők az utazás nehézségei, a családtagok is tehermentesülnek, és nincs hosszú várakozási idő. A gyógytornász pontosan érkezik, és kizárólag a páciensre figyel, így a torna személyre szabott és maximálisan hatékony lesz. Az otthoni gyógytorna gyorsabb, biztonságosabb és könnyebb felépülést biztosít, ezért érdemes ezt a lehetőséget választani.

OTTHONI GYÓGYTORNA ÁRAK

Szolgáltatásunkat csak BUDAPEST területén biztosítjuk.

KISZÁLLÁSI DÍJAK
Kiszállás: 4.500 Ft / alkalom

FELÁRAK
Hétvégi felár: a szolgáltatási díj 50%-a
Ünnepnapi felár: a szolgáltatási díj 100 %-a

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

23.000 Ft

GYÓGYTORNA EGY ALKALOM​

18.500 Ft/ alkalom

5 alkalmas bérlet

7.000 FT kedvezmény!

5 alkalom: 85.500 Ft

17.100 Ft/ alkalom

10 alkalmas bérlet

25.000 FT kedvezmény!

10 alkalom: 160.000 Ft

16.000 Ft/ alkalom

Az AVIAN Care profi gyógytornász csapata

Szakképzett, kedves és tapasztalt kollégáink Budapest egész területén, kiszállással biztosítják a legmagasabb minőségű otthoni gyógytorna szolgáltatást. Az AVIAN Care gyógytornászai nem csak a helyes gyakorlatokat mutatják meg és segítenek ezek végrehajtásában, hanem pozitív szemléletükkel erőt és lendületet is adnak. Egy olyan szakember támogatása, aki már számos gyógyulást látott és végigkísért, visszaadhatja a felépülésbe és a hosszú, egészséges életbe vetett hitet.

Balotay Fanni gyógytornász

Fanni

Gyógytornász

* Gerincsérvek, idegfájdalmak

* Gyermekkori gerincproblémák kezelése (gerincferdülés, Scheuermann kór, lapos hát)

*Helytelen testtartásból adódó izomdiszbalanszok és ízületi problémák kezelése

*Csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák kezelése

*Ortopédiai műtétek rehabilitációja (pl. csípő- térdprotézis)

*“Befagyott váll” (PHS) kezelése

*Krónikus vagy akut derékbántalmak (pl. lumboischialgia, ülőideggyulladás)

*Rotátorköpeny sérülések (váll)

*Kismamák tornáztatása

* 2015: Oriolus-Med Kinesiotape tanfolyam

* 2018: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ, Gyógytornász szakiránya

*2021: Schroth tanfolyam

*2022 fitmummy prenatális képzés

Egy Portugál klinikán posztgraduális ösztöndíjaskent kezdtem a pályafutásomat, ahol mind neurológiai, reumatológiai és ortopédiai betegekkel is foglalkoztam. Majd egy magánklinikán dolgoztam, aminek a főbb profilja a gerinc illetve a térd és váll. 

File Zita gyógytornász

Zita

Gyógytornász

* Sportfizioterápia

* Kinezio Tape

* Funkcionális betegvizsgálat

* Zsigeri manuálterápia

* Medical flossing – kompressziós terápia szalaggal

* Fascia (kötőszöveti) tréning

* Légzésterápia

* Nevus Vagus, máj-epe, diaphragma, belek manuálterápiás kezelése

* Sportsérülés prevenció

* 2012. Gyógytornász-fizioterapeuta, Bsc – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

* 2016. Funkcionális diagnosztika és analízis – PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2016. Funkcionális betegvizsgálat – Therra – Team Kft.

* 2020. Medical Flossing Basic- PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2020. Kinezio Tape-Proprioceptiv Physiotape – PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2021. Sportfizioterápia, Rehabilitációs Tréner alaptanfolyam – PhysioVit

* 2022. Fascia Tréning Alap – Oriolus-Med Kft.

* 2022. Fascial Distortion Model (FDM) – Oriolus-Med Kft.

* 2022. Sportrehabilitációs továbbképzés- ProBody Stúdió

* 2022. Légzésterápia tanfolyam- Prime Physio by Eva

* 2023. Fascia tréning haladó- Oriolus-Med kft

* 2023 Zsigeri Manuálterápia – Sport és Rehab Akadémia

Közel 2 évtizedes versenysporttal a hátam mögött az akut és túlterheléses sérülések területén rendelkezem nagy tapasztalattal. Évekig dolgoztam neves sportcentrumoknál, ahol a kicsik és nagyok fejlődésére fókuszáltam a sérülések prevenciója mellett, így támogatva az eredményes szereplésüket. Sportkarrierem lezárását követően hivatásommá vált a krónikus fájdalomban élő emberek rehabilitációja.

Nagy Bence gyógytornász

Bence

Gyógytornász

* Gerinc problémák kezelése

* McKenzie terápia

* neurológiai betegségek

* időskori betegségek

* 2021. Gyógytornász-fizioterapeuta, Bsc – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

* 2022. McKenzie tanfolyam, ágyéki gerinccel foglalkozó kurzus

A mozgás szeretete már fiatal koromban kialakult bennem, és tudtam, hogy segíteni szeretnék másoknak. Ezért, amikor a pályaválasztásra került a sor, nem kellet sokáig gondolkodnom, mivel is szeretnék foglalkozni. Motivál, ha érdemi fejlődést érünk el a páciensemmel, hiszen ez mindkettőnknek sikerélményt jelent. Számomra gyógytornásznak lenni azt jelenti, hogy egy olyan hivatást űzhetek, amivel segítek mások életének megkönnyítésében, mert a mozgás szinte mindent gyógyít.

Korábbi munkahelyeimen elsősorban neurológiai es időskori megbetegedésekkel foglalkoztam (idősek otthona, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet)

Horti Boglárka gyógytornász

Boglárka

Gyógytornász

* Sport rehabilitáció

* Térdproblémák

* Bokaproblémák

* Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Szombathelyi Képzési Központ

* Tape tanfolyam – Probody Studio

* Flossing tanfolyam- Probody Studio

A hivatás iránt érzett tiszteletem és szeretetem saját sportkarrieremnek köszönhetően alakult ki. 17 évet foglalkoztam labdarúgással. Az életre szóló élmények mellett az élsport árnyoldalával is több alkalommal találkoztam, hiszen 4 alkalommal estem át térdműtéten.

A rehabilitációval töltött hosszú hónapok során magával ragadott a gyógytornász hivatás szépsége, és a gyógytornász elengedhetetlen szerepe a felépülésben. Így fogalmazódott meg bennem, hogy életemet az emberek segítésére szeretném feltenni. Hivatásommal hozzájárulok, hogy újra teljes értékű életet élhessenek a mozgásszervi problémákkal élők, és visszatérhessenek a sérülésüket megelőző aktivitási szintjükre.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Tegye meg most az első lépést, és nyerje vissza egészségét a lehető leghamarabb!

Szolgáltatás - Gyógytorna (#18)

Gyakran Ismételt Kérdések

Két lehetősége van: kérjen visszahívást tőlünk úgy, hogy kitölti a fenti adatlapot. Munkatársunk munkanapokon általában 24 órán belül visszahívja időpont egyeztetés céljából. A másik lehetősége, ha Ön hív fel minket a +36 30 200 1900 telefonszámon.

Az állapotfelmérés diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához. Az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk a  mozgásszervi problémájáról minden előzetes orvosi dokumentációra, röntgen felvételre, CT és MR képre és értékelést szükségünk van. Öltözék tekintetében a tornához érdemes jó nedvszívó, rugalmas pamut pólót és rövidnadrágot viselni és szükség van egy nagyméretű törölközőre is. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből fog állni, amely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a készülő kezelési terv felállításához. Fontos tehát kiemelni, hogy az  az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent!

Természetesen ezt az állapotfelmérés vizsgálat után tudjuk megmondani, hiszen pontosan ez az oka annak, hogy ezzel kezdjük az Ön kezelését. Ekkor sem tudunk azonban teljes biztonsággal végső alkalom számot mondani, hiszen az, hogy milyen gyorsan gyógyul rengeteg változótól függ. Azt javasoljuk a pácienseknek, hogy az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalomra számítsanak, utána kissé ritkábban, heti egy alkalommal legalább.  Az esetek többségében a kezelések hatására látványosan javul az állapota, de sajnos sokat ezt túlértékelik és idő előtt abbahagyja a kezelést, veszélyeztetve ezzel a kívánt hosszú távú végeredményt, hiszen ekkora panaszai visszatérhetnek. Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen e nélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panasz csoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Mi felmérjük, hogy Önnek milyen szakmai módszer és gyakorlat a legmegfelelőbb és azt fogjuk Önnél alkalmazni a látványos eredmény érdekében.

De még mennyire! Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen enélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

Ez sok mindentől függ, de általánosságban az mondható, hogy heti 2-3 alkalom az ideális az állapot javításához az első hetekben, utána pedig legalább heti egy alkalom.

Miután kollégánkkal telefonon leegyeztette az állapotfelmérés időpontját, emailben fog tőlünk díjbekérőt kapni, amelyet bankkártyával vagy átutalással is fizethet. Időpontja akkor kerül véglegesen megerősítésre, amint beérkezett hozzánk a kezelésének a díja.

Sajnos csak bankkártyával és banki átutalással tud nálunk fizetni.

Sajnos a gyógytornásznál és készpénzben nem tud fizetni, de ezért ajánljuk a figyelmében a bérlet vásárlását, hiszen akkor csak egyszer szükséges fizetnie, amikor megváltja a bérletét. Az alkalom után kollégánk fog emailben díjbekérőt küldeni a következő alkalmak díjáról vagy ha bérletet váltott, akkor a bérlet díjáról.

Otthonápolási szolgáltatásunk keretén belül mindez eszközt saját otthonában biztosítjuk, elvisszük Önhöz, így emiatt nem szükséges aggódnia.

Az otthonába kiszállás az állapotfelmérés esetén díjmentes, a további alkalmak esetében a kiszállási díj: Budapesten 4500 Ft.

Hívjon minket a +36 30 200 1900-as telefonszámon vagy írjon e-mailt az otthonapolas@avian.hu email címre.

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?