Kiszállásos, egyénre szabott kismama torna BUDAPEST egész területén.

A szülés utáni torna nem csupán egy lehetőség: kulcsfontosságú eleme a kismama tesi és lelki állapotának gyorsabb regenerációjának.

Szülés utáni torna

A szülés utáni torna nem csupán egy lehetőség: kulcsfontosságú eleme a kismama tesi és lelki állapotának gyorsabb regenerációjának.

Mikor javasolt a gyógytorna kismamáknak?

Hogyan segít a szülés előtti gyógytorna a kismamának?
Szülés előtti torna
Császármetszés után mikortól lehet tornázni?
Császármetszés szülés utáni torna
Mikor kezdhető el a szülés utáni torna?
Szülés utáni torna

Szülés előtti és szülés utáni torna

A terhesség és a szülés két olyan mérföldkő egy nő életében, melyek komoly változásokat hoznak a testi kondícióban. Ebben az időszakban a medence, a gerinc és a has izmait nagy mértékben megterheli a súlygyarapodás, a hormonális változások, a szülés, mjad a hirtelen fogyás és a kisbaba ellátása, emiatt kulcsfontosságú a szülés előtti és szülés utáni torna.

Szülés utáni gyógytorna árak

Szolgáltatásunkat csak BUDAPEST területén biztosítjuk.
KISZÁLLÁSI DÍJAK
Állapotfelmérés:
ingyenes
Kiszállás:
4.500 Ft / alkalom
Hétvégi felár: a szolgáltatási díj 50%-a
Ünnepnapi felár: a szolgáltatási díj 100 %-a

SZEMÉLYES ÁLLAPOTFELMÉRÉS

23.000 Ft

GYÓGYTORNA EGY ALKALOM

18.500 Ft
/ alkalom

5 alkalmas bérlet
10 % kedvezmény

16.100 Ft
/ alkalom

10 alkalmas bérlet
8 + 2 INGYEN

16.000 Ft
/ alkalom

Profi gyógytornász csapatunk

Az AVIAN Care képzett gyógytornászai Budapest egész területén segítik a kismamákat. Mi házhoz megyünk, így a szülés előtti torna és a szülés utáni regeneráló torna intim környezetben, otthona kényelmében zajlik.

Balotay Fanni gyógytornász

Balotay Fanni

Gyógytornász

* Gerincsérvek, idegfájdalmak

* Gyermekkori gerincproblémák kezelése (gerincferdülés, Scheuermann kór, lapos hát)

*Helytelen testtartásból adódó izomdiszbalanszok és ízületi problémák kezelése

*Csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák kezelése

*Ortopédiai műtétek rehabilitációja (pl. csípő- térdprotézis)

*“Befagyott váll” (PHS) kezelése

*Krónikus vagy akut derékbántalmak (pl. lumboischialgia, ülőideggyulladás) 

*Rotátorköpeny sérülések (váll)

*Kismamák tornáztatása

* 2015: Oriolus-Med Kinesiotape tanfolyam

* 2018: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ, Gyógytornász szakiránya

*2021: Schroth tanfolyam

*2022 fitmummy prenatális képzés

Egy Portugál klinikán posztgraduális ösztöndíjaskent kezdtem a pályafutásomat, ahol mind neurológiai, reumatológiai és ortopédiai betegekkel is foglalkoztam. Majd egy magánklinikán dolgoztam, aminek a főbb profilja a gerinc illetve a térd és váll. 

File Zita gyógytornász

File Zita

Gyógytornász

* Sportfizioterápia

* Kinezio Tape

* Funkcionális betegvizsgálat

* Zsigeri manuálterápia

* Medical flossing – kompressziós terápia szalaggal

* Fascia (kötőszöveti) tréning

* Légzésterápia

* Nevus Vagus, máj-epe, diaphragma, belek manuálterápiás kezelése

* Sportsérülés prevenció

* 2012. Gyógytornász-fizioterapeuta, Bsc – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

* 2016. Funkcionális diagnosztika és analízis – PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2016. Funkcionális betegvizsgálat – Therra – Team Kft.

* 2020. Medical Flossing Basic- PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2020. Kinezio Tape-Proprioceptiv Physiotape – PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2021. Sportfizioterápia, Rehabilitációs Tréner alaptanfolyam – PhysioVit

* 2022. Fascia Tréning Alap – Oriolus-Med Kft.

* 2022. Fascial Distortion Model (FDM) – Oriolus-Med Kft.

* 2022. Sportrehabilitációs továbbképzés- ProBody Stúdió

* 2022. Légzésterápia tanfolyam- Prime Physio by Eva

* 2023. Fascia tréning haladó- Oriolus-Med kft

* 2023 Zsigeri Manuálterápia – Sport és Rehab Akadémia

Közel 2 évtizedes versenysporttal a hátam mögött az akut és túlterheléses sérülések területén rendelkezem nagy tapasztalattal. Évekig dolgoztam neves sportcentrumoknál, ahol a kicsik és nagyok fejlődésére fókuszáltam a sérülések prevenciója mellett, így támogatva az eredményes szereplésüket. Sportkarrierem lezárását követően hivatásommá vált a krónikus fájdalomban élő emberek rehabilitációja.

Nagy Bence gyógytornász

Nagy Bence

Gyógytornász

* Gerinc problémák kezelése

* McKenzie terápia

* neurológiai betegségek

* időskori betegségek

* 2021. Gyógytornász-fizioterapeuta, Bsc – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

* 2022. McKenzie tanfolyam, ágyéki gerinccel foglalkozó kurzus

A mozgás szeretete már fiatal koromban kialakult bennem, és tudtam, hogy segíteni szeretnék másoknak. Ezért, amikor a pályaválasztásra került a sor, nem kellet sokáig gondolkodnom, mivel is szeretnék foglalkozni. Motivál, ha érdemi fejlődést érünk el a páciensemmel, hiszen ez mindkettőnknek sikerélményt jelent. Számomra gyógytornásznak lenni azt jelenti, hogy egy olyan hivatást űzhetek, amivel segítek mások életének megkönnyítésében, mert a mozgás szinte mindent gyógyít.

Korábbi munkahelyeimen elsősorban neurológiai es időskori megbetegedésekkel foglalkoztam (idősek otthona, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet)

Horti Boglárka gyógytornász

Boglárka

Gyógytornász

* Sport rehabilitáció

* Térdproblémák

* Bokaproblémák

* Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Szombathelyi Képzési Központ

* Tape tanfolyam – Probody Studio

* Flossing tanfolyam- Probody Studio

A hivatás iránt érzett tiszteletem és szeretetem saját sportkarrieremnek köszönhetően alakult ki. 17 évet foglalkoztam labdarúgással. Az életre szóló élmények mellett az élsport árnyoldalával is több alkalommal találkoztam, hiszen 4 alkalommal estem át térdműtéten.

A rehabilitációval töltött hosszú hónapok során magával ragadott a gyógytornász hivatás szépsége, és a gyógytornász elengedhetetlen szerepe a felépülésben. Így fogalmazódott meg bennem, hogy életemet az emberek segítésére szeretném feltenni. Hivatásommal hozzájárulok, hogy újra teljes értékű életet élhessenek a mozgásszervi problémákkal élők, és visszatérhessenek a sérülésüket megelőző aktivitási szintjükre.

KAPCSOLATFELVÉTELI ŰRLAP

Szolgáltatás - Gyógytorna (#18)

Szülés utáni torna a hosszútávú megoldás

A szülés utáni hat hét, a gyermekágy, nem csak lelkileg, de fizikailag is megterhelő az anyukák számára. Bár a testsúly csökken, más kihívásokkal kell szembenézni.

Az önellátás alapvető mozdulatai már az első napokban is fájdalmasok lehetnek.

Ismét beköszönnek a hormonális változások, amelyek tovább terhelik az izmokat és ízületeket. Ha császármetszés történt, a sebgyógyulás is megnehezíti a mozgást.

Állandóan cipeljük, emelgetjük a babát, gyakran nem is ideális testhelyzetben.

Még a szoptatás is megterhelő lehet, különösen, ha nem találjuk a megfelelő pozíciót vagy tartást. Az alvás sem pihentető, keveset és rossz pozícióban pihenünk.

A babakocsit tolva vagy a gyermeket kendőben cipelve az ízületi fájdalmak csak tovább erősödnek. Nincs idő és energia extra megoldásokra (a szülés utáni edzés távolinak tűnik és korai is lenne), legfeljebb egy-egy gyors nyújtás vagy meleg fürdő férnek bele az időbe, de ezek nem hosszútávú megoldások.

A valódi segítség a szakember által vezetett szülés utáni torna lehet.

Miben segíti a szülés utáni regeneráló torna?

Gerinc és hátizmok:

A szülés utáni torna segítségével csökkenthetők a krónikus hát- és derékfájdalmak. Emellett a helyes testtartás visszaállítása is cél, ami a mindennapok komfortját is növeli.

Medencefenék és intim izmok:

A medencefenék erősítése nem csupán az inkontinencia kialakulásának megelőzésében játszik szerepet, hanem felgyorsítja a szülés utáni testi regenerációt is. Az intim torna szülés után minden nőnek javasolt, akik klasszikus módon hozzák világra kisbabájukat.

Hasizmok:

A hasizom regeneráló torna segít a diaszta, azaz a szétnyílt hasizom regenerálásában, és támogatja a lapos has visszanyerését, amely sokak számára fontos esztétikai szempont.

Végtagok, ízületek:

Megfelelő és egyénre szabott tornagyakorlatokkal visszaállíthatók az izmok és az ízületek rugalmassága, melyek a terhesség alatt és a szülés után is folyamatosan változnak.

Bőr és kötőszövet:

A szülés utáni gyógytorna nem csak az izmokat és ízületeket célozza meg, hanem segíthet a striák kezelésében és a bőr feszességének visszanyerésében.

Császármetszés után torna?

Sajnos császármetszés után ritkán kerül szóba a gyógytorna, holott már a kórházi ágyon el kellene kezdeni a keringés és a légzés javítását. Speciális légzőgyakorlatokkal már az ágyban el lehet kezdeni a hasizmok finom mozgatását és a vénás tornát.

A gyermekágy 6 hetében már ki lehet egészíteni a gyakorlatokat. Ha pedig a varratszedés után nincs komplikáció, megkezdődhet a hegkezelés és az otthoni rutin mozgások koordinációja. A császármetszés utáni torna esetében lényeges a helyes testhelyzetek megválasztása és a fokozatosság. Semmi esetre sem szabad megerőltetni magát a kismamának.

Hogyan segíti a szülés előkészítő gyógytorna a szülés utáni gyorsabb felépülést?

A megelőzés erejében rejlik a gyorsabb felépülés: egy erős és rugalmas test képes könnyebben alkalmazkodni a várandóság alatti és a szülés utáni fizikai stresszhez.

A rendszeres testmozgás és a gyógytorna gyakorlatok segítenek erősíteni azokat az izmokat és ízületeket, amelyek a szülés során kulcsszerepet játszanak (például a medencefenék izmai).

A szülés előkészítő gyógytorna általában a 2. trimesztertől ajánlott, amikor a kismama már túl van az 1. trimeszter gyakori kellemetlenségein, de még fitt és rugalmasabb.

A gyakorlatok helyes végrehajtásában segítenek az AVAIN Care házhoz járó gyógytornászai, hogy a kismamák a saját otthonuk megnyugtató kényelmében készüljenek fel életük egyik legnagyobb kalandjára.

Gyakran Ismételt Kérdések

Két lehetősége van: kérjen visszahívást tőlünk úgy, hogy kitölti a fenti adatlapot. Munkatársunk munkanapokon általában 24 órán belül visszahívja időpont egyeztetés céljából. A másik lehetősége, ha Ön hív fel minket a +36 30 200 1900 telefonszámon.

Az állapotfelmérés diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához. Az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk a  mozgásszervi problémájáról minden előzetes orvosi dokumentációra, röntgen felvételre, CT és MR képre és értékelést szükségünk van. Öltözék tekintetében a tornához érdemes jó nedvszívó, rugalmas pamut pólót és rövidnadrágot viselni és szükség van egy nagyméretű törölközőre is. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből fog állni, amely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a készülő kezelési terv felállításához. Fontos tehát kiemelni, hogy az  az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent!

Természetesen ezt az állapotfelmérés vizsgálat után tudjuk megmondani, hiszen pontosan ez az oka annak, hogy ezzel kezdjük az Ön kezelését. Ekkor sem tudunk azonban teljes biztonsággal végső alkalom számot mondani, hiszen az, hogy milyen gyorsan gyógyul rengeteg változótól függ. Azt javasoljuk a pácienseknek, hogy az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalomra számítsanak, utána kissé ritkábban, heti egy alkalommal legalább.  Az esetek többségében a kezelések hatására látványosan javul az állapota, de sajnos sokat ezt túlértékelik és idő előtt abbahagyja a kezelést, veszélyeztetve ezzel a kívánt hosszú távú végeredményt, hiszen ekkora panaszai visszatérhetnek. Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen e nélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panasz csoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Mi felmérjük, hogy Önnek milyen szakmai módszer és gyakorlat a legmegfelelőbb és azt fogjuk Önnél alkalmazni a látványos eredmény érdekében.

De még mennyire! Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen enélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

Ez sok mindentől függ, de általánosságban az mondható, hogy heti 2-3 alkalom az ideális az állapot javításához az első hetekben, utána pedig legalább heti egy alkalom.

Miután kollégánkkal telefonon leegyeztette az állapotfelmérés időpontját, emailben fog tőlünk díjbekérőt kapni, amelyet bankkártyával vagy átutalással is fizethet. Időpontja akkor kerül véglegesen megerősítésre, amint beérkezett hozzánk a kezelésének a díja.

Sajnos csak bankkártyával és banki átutalással tud nálunk fizetni.

Sajnos a gyógytornásznál és készpénzben nem tud fizetni, de ezért ajánljuk a figyelmében a bérlet vásárlását, hiszen akkor csak egyszer szükséges fizetnie, amikor megváltja a bérletét. Az alkalom után kollégánk fog emailben díjbekérőt küldeni a következő alkalmak díjáról vagy ha bérletet váltott, akkor a bérlet díjáról.

Otthonápolási szolgáltatásunk keretén belül mindez eszközt saját otthonában biztosítjuk, elvisszük Önhöz, így emiatt nem szükséges aggódnia.

Az otthonába kiszállás az állapotfelmérés esetén díjmentes, a további alkalmak esetében a kiszállási díj: Budapesten 2 500 Ft, Budapesten kívül, de 30 kilométeres vonzáskörzeten belül alkalmanként 4500 Ft.

Hívjon minket a +36 30 200 1900-as telefonszámon vagy írjon e-mailt az otthonapolas@avian.hu email címre.

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

  Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


  * Kötelező kitölteni.

  Sikerült elérnie kollégánkat?

  MENTSE EL TELEFONSZÁMUNKAT!

  Gyógytornászaink házhoz mennek
  a megfelelő pillanatban, a szükséges ideig!
  Az állapotfelmérés kiszállási díja ingyenes!