Protézisműtét utáni rehabilitáció

Kiszállásos, egyénre szabott gyógytorna Budapest egész területén

protezis mutet
A protézis műtét utáni gyógytorna miért fontos?

Miért fontos a rehabilitáció csípő- vagy térdprotézisműtét után?

A csípő- vagy térdprotézissel élők számára elengedhetetlen a jól felépített rehabilitáció. A műtét után fontos életmódbeli változtatásokat kell bevezetni, de a sikeres rehabilitáció visszavezethet a teljes értékű és fájdalommentes élethez.

A gyógytorna a sikeres rehabilitáció legfőbb pillére

A gyógytorna már a kórházban elkezdődik, rögtön a műtétet követő első napon. Kezdetben olyan gyakorlatokat végeznek, amelyek során statikus izomfeszülés jön létre, tehát az ízületek nem mozognak. Ezek könnyen elvégezhető, fájdalommentes feladatok, amelyeket fekvő helyzetben végeznek. Műtét előtt érdemes megtanulni és gyakorolni ezeket, hogy a posztoperatív rehabilitáció gördülékenyebb legyen.

A későbbi szakaszban a gyógytorna célja az izomerő megtartása és növelése, valamint a járás képességének elsajátítása segédeszközökkel. A gyógytorna és a szakember felügyelete ebben a szakaszban is nélkülözhetetlen.

Protézis műtét utáni gyógytorna meddig szükséges?

Miért fontos a szakember folyamatos jelenléte?

A gyógytornász nem csak a szükséges gyakorlatokat tanítja meg, hanem segít elkerülni a tiltott mozdulatokat, felügyeli a gyógyulás menetét, és mentális támogatást nyújt. A szakember megállapítja a beteg aktuális terhelhetőségét, és ennek megfelelően szabályozza a torna intenzitását.

A fokozatosság alapelve kulcsfontosságú a rehabilitációban. A szakember képes felmérni a beteg állapotát, és az aktuális helyzethez igazodva állítja össze a gyakorlatokat. A járás biztonságos megtanulása is szakképzett felügyeletet igényel, hogy elkerüljük a baleseteket és helyes járásminta alakuljon ki.

Milyen tornát érdemes elkezdeni protézisműtét után?

Ezek a típusok akár egymással párhuzamosan is végezhetők. Az otthoni környezetben leginkább az erőfejlesztő tréning alkalmazható, amely rendkívül hatékony a gyógyulás felé vezető úton. A gyógytornász megtanítja az otthon végezhető gyakorlatokat, amelyekkel a beteg egyedül vagy egy családtag segítségével is erősítheti az izmokat. A rendszeres gyakorlatok gyors sikerélményeket eredményeznek, ami nem jelentéktelen egy ilyen nehéz időszakban.

Az otthoni gyógytornát érdemes manuálterápiával ötvözni, hogy tovább javítsuk a rehabilitáció hatékonyságát. A kezelés részletes bemutatását és a szolgáltatásunk tájékoztatóját itt találja:

csípőprotézis utáni gyógytorna
csípőprotézis műtét utáni rehabilitáció

Állapotfelmérés - Ezzel kezdődik minden terápia

A terápia előtt szükséges az aktuális egészségügyi állapot felmérése, hogy célzott kezelést lehessen alkalmazni. A gyógytornász megismeri a páciens kórtörténetét és feltérképezi a mozgásszervek állapotát, hogy kizárja azokat a gyakorlatokat, amelyeket a páciensnek nem szabad végeznie.

Az állapotfelmérés alapján a gyógytornász személyre szabott gyógytornát tervez, ami garantálja a kezelés hatékonyságát.

OTTHONI GYÓGYTORNA ÁRAK

Szolgáltatásunkat csak BUDAPEST területén biztosítjuk.

KISZÁLLÁSI DÍJAK
Állapotfelmérés:
ingyenes
Kiszállás: 4.500 Ft / alkalom

FELÁRAK
Hétvégi felár: a szolgáltatási díj 50%-a
Ünnepnapi felár: a szolgáltatási díj 100 %-a

ÁLLAPOTFELMÉRÉS

23.000 Ft

GYÓGYTORNA EGY ALKALOM​

18.500 Ft/ alkalom

5 alkalmas bérlet

7.000 FT kedvezmény!

5 alkalom: 85.500 Ft

16.100 Ft/ alkalom

10 alkalmas bérlet

25.000 FT kedvezmény!

10 alkalom: 160.000 Ft

16.000 Ft/ alkalom

Az AVIAN Care profi gyógytornász csapata

Szakképzett, kedves és tapasztalt kollégáink Budapest egész területén kiszállással biztosítják a legmagasabb minőségű otthoni gyógytorna szolgáltatást. Az AVIAN Care gyógytornászai nem csak a helyes gyakorlatokat mutatják meg és segítenek azok végrehajtásában, hanem pozitív szemléletükkel erőt és lendületet is adnak. Egy olyan szakember támogatása, aki már számos gyógyulást látott és végigkísért, minden lábadozó számára értékes érzelmi és mentális támaszt jelent.

Balotay Fanni gyógytornász

Fanni

Gyógytornász

* Gerincsérvek, idegfájdalmak

* Gyermekkori gerincproblémák kezelése (gerincferdülés, Scheuermann kór, lapos hát)

*Helytelen testtartásból adódó izomdiszbalanszok és ízületi problémák kezelése

*Csigolya–, csípő-,térd-, boka-, vállproblémák kezelése

*Ortopédiai műtétek rehabilitációja (pl. csípő- térdprotézis)

*“Befagyott váll” (PHS) kezelése

*Krónikus vagy akut derékbántalmak (pl. lumboischialgia, ülőideggyulladás)

*Rotátorköpeny sérülések (váll)

*Kismamák tornáztatása

* 2015: Oriolus-Med Kinesiotape tanfolyam

* 2018: Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar Zalaegerszegi Képzési Központ, Gyógytornász szakiránya

*2021: Schroth tanfolyam

*2022 fitmummy prenatális képzés

Egy Portugál klinikán posztgraduális ösztöndíjaskent kezdtem a pályafutásomat, ahol mind neurológiai, reumatológiai és ortopédiai betegekkel is foglalkoztam. Majd egy magánklinikán dolgoztam, aminek a főbb profilja a gerinc illetve a térd és váll. 

File Zita gyógytornász

Zita

Gyógytornász

* Sportfizioterápia

* Kinezio Tape

* Funkcionális betegvizsgálat

* Zsigeri manuálterápia

* Medical flossing – kompressziós terápia szalaggal

* Fascia (kötőszöveti) tréning

* Légzésterápia

* Nevus Vagus, máj-epe, diaphragma, belek manuálterápiás kezelése

* Sportsérülés prevenció

* 2012. Gyógytornász-fizioterapeuta, Bsc – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

* 2016. Funkcionális diagnosztika és analízis – PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2016. Funkcionális betegvizsgálat – Therra – Team Kft.

* 2020. Medical Flossing Basic- PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2020. Kinezio Tape-Proprioceptiv Physiotape – PhysioVit Sport és Rehab Akadémia

* 2021. Sportfizioterápia, Rehabilitációs Tréner alaptanfolyam – PhysioVit

* 2022. Fascia Tréning Alap – Oriolus-Med Kft.

* 2022. Fascial Distortion Model (FDM) – Oriolus-Med Kft.

* 2022. Sportrehabilitációs továbbképzés- ProBody Stúdió

* 2022. Légzésterápia tanfolyam- Prime Physio by Eva

* 2023. Fascia tréning haladó- Oriolus-Med kft

* 2023 Zsigeri Manuálterápia – Sport és Rehab Akadémia

Közel 2 évtizedes versenysporttal a hátam mögött az akut és túlterheléses sérülések területén rendelkezem nagy tapasztalattal. Évekig dolgoztam neves sportcentrumoknál, ahol a kicsik és nagyok fejlődésére fókuszáltam a sérülések prevenciója mellett, így támogatva az eredményes szereplésüket. Sportkarrierem lezárását követően hivatásommá vált a krónikus fájdalomban élő emberek rehabilitációja.

Nagy Bence gyógytornász

Bence

Gyógytornász

* Gerinc problémák kezelése

* McKenzie terápia

* neurológiai betegségek

* időskori betegségek

* 2021. Gyógytornász-fizioterapeuta, Bsc – Pécsi Tudományegyetem Egészségtudományi Kar

* 2022. McKenzie tanfolyam, ágyéki gerinccel foglalkozó kurzus

A mozgás szeretete már fiatal koromban kialakult bennem, és tudtam, hogy segíteni szeretnék másoknak. Ezért, amikor a pályaválasztásra került a sor, nem kellet sokáig gondolkodnom, mivel is szeretnék foglalkozni. Motivál, ha érdemi fejlődést érünk el a páciensemmel, hiszen ez mindkettőnknek sikerélményt jelent. Számomra gyógytornásznak lenni azt jelenti, hogy egy olyan hivatást űzhetek, amivel segítek mások életének megkönnyítésében, mert a mozgás szinte mindent gyógyít.

Korábbi munkahelyeimen elsősorban neurológiai es időskori megbetegedésekkel foglalkoztam (idősek otthona, Országos Mentális, Ideggyógyászati és Idegsebészeti Intézet)

Horti Boglárka gyógytornász

Boglárka

Gyógytornász

* Sport rehabilitáció

* Térdproblémák

* Bokaproblémák

* Pécsi Tudományegyetem, Egészségtudományi Kar, Szombathelyi Képzési Központ

* Tape tanfolyam – Probody Studio

* Flossing tanfolyam- Probody Studio

A hivatás iránt érzett tiszteletem és szeretetem saját sportkarrieremnek köszönhetően alakult ki. 17 évet foglalkoztam labdarúgással. Az életre szóló élmények mellett az élsport árnyoldalával is több alkalommal találkoztam, hiszen 4 alkalommal estem át térdműtéten.

A rehabilitációval töltött hosszú hónapok során magával ragadott a gyógytornász hivatás szépsége, és a gyógytornász elengedhetetlen szerepe a felépülésben. Így fogalmazódott meg bennem, hogy életemet az emberek segítésére szeretném feltenni. Hivatásommal hozzájárulok, hogy újra teljes értékű életet élhessenek a mozgásszervi problémákkal élők, és visszatérhessenek a sérülésüket megelőző aktivitási szintjükre.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Tegye meg most az első lépést, és nyerje vissza egészségét a lehető leghamarabb!

Szolgáltatás - Gyógytorna (#18)

Gyakran Ismételt Kérdések

Két lehetősége van: kérjen visszahívást tőlünk úgy, hogy kitölti a fenti adatlapot. Munkatársunk munkanapokon általában 24 órán belül visszahívja időpont egyeztetés céljából. A másik lehetősége, ha Ön hív fel minket a +36 30 200 1900 telefonszámon.

Az állapotfelmérés diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához. Az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk a  mozgásszervi problémájáról minden előzetes orvosi dokumentációra, röntgen felvételre, CT és MR képre és értékelést szükségünk van. Öltözék tekintetében a tornához érdemes jó nedvszívó, rugalmas pamut pólót és rövidnadrágot viselni és szükség van egy nagyméretű törölközőre is. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből fog állni, amely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a készülő kezelési terv felállításához. Fontos tehát kiemelni, hogy az  az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent!

Természetesen ezt az állapotfelmérés vizsgálat után tudjuk megmondani, hiszen pontosan ez az oka annak, hogy ezzel kezdjük az Ön kezelését. Ekkor sem tudunk azonban teljes biztonsággal végső alkalom számot mondani, hiszen az, hogy milyen gyorsan gyógyul rengeteg változótól függ. Azt javasoljuk a pácienseknek, hogy az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalomra számítsanak, utána kissé ritkábban, heti egy alkalommal legalább.  Az esetek többségében a kezelések hatására látványosan javul az állapota, de sajnos sokat ezt túlértékelik és idő előtt abbahagyja a kezelést, veszélyeztetve ezzel a kívánt hosszú távú végeredményt, hiszen ekkora panaszai visszatérhetnek. Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen e nélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panasz csoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Mi felmérjük, hogy Önnek milyen szakmai módszer és gyakorlat a legmegfelelőbb és azt fogjuk Önnél alkalmazni a látványos eredmény érdekében.

De még mennyire! Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen enélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

Ez sok mindentől függ, de általánosságban az mondható, hogy heti 2-3 alkalom az ideális az állapot javításához az első hetekben, utána pedig legalább heti egy alkalom.

Miután kollégánkkal telefonon leegyeztette az állapotfelmérés időpontját, emailben fog tőlünk díjbekérőt kapni, amelyet bankkártyával vagy átutalással is fizethet. Időpontja akkor kerül véglegesen megerősítésre, amint beérkezett hozzánk a kezelésének a díja.

Sajnos csak bankkártyával és banki átutalással tud nálunk fizetni.

Sajnos a gyógytornásznál és készpénzben nem tud fizetni, de ezért ajánljuk a figyelmében a bérlet vásárlását, hiszen akkor csak egyszer szükséges fizetnie, amikor megváltja a bérletét. Az alkalom után kollégánk fog emailben díjbekérőt küldeni a következő alkalmak díjáról vagy ha bérletet váltott, akkor a bérlet díjáról.

Otthonápolási szolgáltatásunk keretén belül mindez eszközt saját otthonában biztosítjuk, elvisszük Önhöz, így emiatt nem szükséges aggódnia.

Az otthonába kiszállás az állapotfelmérés esetén díjmentes, a további alkalmak esetében a kiszállási díj: Budapesten 2 500 Ft, Budapesten kívül, de 30 kilométeres vonzáskörzeten belül alkalmanként 4500 Ft.

Hívjon minket a +36 30 200 1900-as telefonszámon vagy írjon e-mailt az otthonapolas@avian.hu email címre.

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?