Protézisműtét utáni rehabilitáció

Kiszállásos, egyénre szabott gyógytorna Budapest egész területén

protezis mutet
A protézis műtét utáni gyógytorna miért fontos?

Miért fontos a rehabilitáció csípő- vagy térdprotézisműtét után?

A csípő- vagy térdprotézissel élők számára elengedhetetlen a jól felépített rehabilitáció. A műtét után fontos életmódbeli változtatásokat kell bevezetni, de a sikeres rehabilitáció visszavezethet a teljes értékű és fájdalommentes élethez.

A gyógytorna a sikeres rehabilitáció legfőbb pillére

A gyógytorna már a kórházban elkezdődik, rögtön a műtétet követő első napon. Kezdetben olyan gyakorlatokat végeznek, amelyek során statikus izomfeszülés jön létre, tehát az ízületek nem mozognak. Ezek könnyen elvégezhető, fájdalommentes feladatok, amelyeket fekvő helyzetben végeznek. Műtét előtt érdemes megtanulni és gyakorolni ezeket, hogy a posztoperatív rehabilitáció gördülékenyebb legyen.

A későbbi szakaszban a gyógytorna célja az izomerő megtartása és növelése, valamint a járás képességének elsajátítása segédeszközökkel. A gyógytorna és a szakember felügyelete ebben a szakaszban is nélkülözhetetlen.

Protézis műtét utáni gyógytorna meddig szükséges?

Miért fontos a szakember folyamatos jelenléte?

A gyógytornász nem csak a szükséges gyakorlatokat tanítja meg, hanem segít elkerülni a tiltott mozdulatokat, felügyeli a gyógyulás menetét, és mentális támogatást nyújt. A szakember megállapítja a beteg aktuális terhelhetőségét, és ennek megfelelően szabályozza a torna intenzitását.

A fokozatosság alapelve kulcsfontosságú a rehabilitációban. A szakember képes felmérni a beteg állapotát, és az aktuális helyzethez igazodva állítja össze a gyakorlatokat. A járás biztonságos megtanulása is szakképzett felügyeletet igényel, hogy elkerüljük a baleseteket és helyes járásminta alakuljon ki.

Milyen tornát érdemes elkezdeni protézisműtét után?

Ezek a típusok akár egymással párhuzamosan is végezhetők. Az otthoni környezetben leginkább az erőfejlesztő tréning alkalmazható, amely rendkívül hatékony a gyógyulás felé vezető úton. A gyógytornász megtanítja az otthon végezhető gyakorlatokat, amelyekkel a beteg egyedül vagy egy családtag segítségével is erősítheti az izmokat. A rendszeres gyakorlatok gyors sikerélményeket eredményeznek, ami nem jelentéktelen egy ilyen nehéz időszakban.

Az otthoni gyógytornát érdemes manuálterápiával ötvözni, hogy tovább javítsuk a rehabilitáció hatékonyságát. A kezelés részletes bemutatását és a szolgáltatásunk tájékoztatóját itt találja:

csípőprotézis utáni gyógytorna
csípőprotézis műtét utáni rehabilitáció

Állapotfelmérés - Ezzel kezdődik minden terápia

A terápia előtt szükséges az aktuális egészségügyi állapot felmérése, hogy célzott kezelést lehessen alkalmazni. A gyógytornász megismeri a páciens kórtörténetét és feltérképezi a mozgásszervek állapotát, hogy kizárja azokat a gyakorlatokat, amelyeket a páciensnek nem szabad végeznie.

Az állapotfelmérés alapján a gyógytornász személyre szabott gyógytornát tervez, ami garantálja a kezelés hatékonyságát.

OTTHONI GYÓGYTORNA ÁRAK

Szolgáltatásunkat csak BUDAPEST területén biztosítjuk.

KISZÁLLÁSI DÍJAK
Állapotfelmérés:
ingyenes
Kiszállás: 4.500 Ft / alkalom

FELÁRAK
Hétvégi felár: a szolgáltatási díj 50%-a
Ünnepnapi felár: a szolgáltatási díj 100 %-a

ÁLLAPOTFELMÉRÉS + FÉL ALKALOM

23.000 Ft

GYÓGYTORNA EGY ALKALOM​

18.500 Ft/ alkalom

5 alkalmas bérlet

7.000 FT kedvezmény!

5 alkalom: 85.500 Ft

17.100 Ft/ alkalom

10 alkalmas bérlet

25.000 FT kedvezmény!

10 alkalom: 160.000 Ft

16.000 Ft/ alkalom

Az AVIAN Care profi gyógytornász csapata

Szakképzett, kedves és tapasztalt kollégáink Budapest egész területén kiszállással biztosítják a legmagasabb minőségű otthoni gyógytorna szolgáltatást. Az AVIAN Care gyógytornászai nem csak a helyes gyakorlatokat mutatják meg és segítenek azok végrehajtásában, hanem pozitív szemléletükkel erőt és lendületet is adnak. Egy olyan szakember támogatása, aki már számos gyógyulást látott és végigkísért, minden lábadozó számára értékes érzelmi és mentális támaszt jelent.

gyogytornasz_blanka

Blanka

Gyógytornász

* Ortopédiai műtétek utáni rehabilitáció (például csípő-és térdprotézis)

* Sportrehabilitáció

* Törések, traumás sérülések utáni rehabilitáció

* Krónikus vagy akut derékbántalmak

* Parkinzon-torna

* Kinesiotape

* Fascia Disztorziós Modell – kötőszöveti terápia

* SMR henger

* Köpölyözés

* 2019-2023: Szegedi Tudományegyetem, Egészségtudományi és Szociális Képzési Kar

* 2020: Kinesiotape (Oriolus-Med Academy)

* 2020: SMR ranfolyam (SMR by Oláh Gergely)

* 2023: FDM – Fascia Disztorziós Modell (Oriolus-Med Academy)

* 2024: Köpöly tanfolyam (Oriolus-Med Academy)

Mindig is tudtam, hogy segítő szakmát szeretnék majd választani, emberekkel szeretnék foglalkozni. Versenysportolói múlttal a hátam mögött pedig elmondhatom, hogy a sport és a mozgás mindig is nagy szerepet töltött be az életembe. Ennek megfelelően választottam szakmámat is, ahol a mozgással gyógyítunk, segítünk pácienseinknek mozgásszervi panaszaikból való kigyógyulásra és a sérülésüket, panaszukat megelőző aktivitási szintre való visszatérésre.

Pályafutásomat egy rehabilitációs klinikán kezdtem, Madridban, posztgraduális ösztöndíjasként. A klinikán lehetőségem nyílt tapasztalatot szerezni több területen is. Dolgoztam traumás sérültekkel, az egyszerűbb szalagszakadásoktól kezdve a komplexebb törésekig, sérülésekig. Volt szerencsém sportolókkal dolgozni, kik egy-egy sérülés után, vagy régi sérülésekkel való foglalkozás céljából látogattak el a klinikára. Voltak neurológiai problémákkal (pl. stroke után visszamaradt tünetek), gerincsérvvel, derékfájdalommal rendelkező pácienseim. Továbbá lehetőségem nyílt nagyobb tapasztalatot szerezni a manuálterápia területén, fejleszteni a már elsajátított masszázstechnikákat.

Hiszem, hogy pozitív hozzáállásommal motiválhatom pácienseimet és együtt elérhetjük közösen kitűzött céljainkat a gyógytorna területén.

gyogytornasz_reka

Réka

Gyógytornász

* Csípő- és térdprotézis utáni rehabilitáció

* Deréktáji problémák

* Vállproblémák

* Mckenzie terápia

* Parkinzon kór

* Időskori betegségek

* Sportrehabilitáció

Kinesiotape

* 2019-2023: Semmelweis Egyetem, Egészségtudományi Kar, Gyógytornász szakirány

* 2022: Kinesio tape tanfolyam (Probody Studio)

* 2023: Mckenzie A tanfolyam, ágyéki gerinccel foglalkozó kurzus

* 2023: Pilates oktató tanfolyam (Probody Studio)

Már egészen kiskoromtól kezdve él bennem a kép, miszerint én az egészségügyben szeretnék dolgozni, mert szerettem volna segíteni az embereket a gyógyulás különböző fázisaiban. A sport iránti szeretetem miatt választottam később a gyógytornász szakirányt. 

Betegközpontú felfogásommal, pozitív kisugárzással és motiváltsággal próbálom a pácienseimet a gyógyulás folyamatán keresztül segíteni, legyen az akár egy akut vagy krónikus kórkép. Néha a rehabilitáció hossza el tud húzódni a különböző társbetegségek és egyéb környezeti tényezők miatt, azonban fontos, hogy a páciens motiváltsága a gyógyulásra mindvégig megmaradjon, amihez elengedhetetlen nem csak a páciens, de a gyógytornász elszántsága és kitartása is. 

 

Pályafutásomat egy speedfitness stúdióban kezdtem, ahol személyi edzések tartása mellett elsősorban sportolóknak tartottam gyógytorna foglalkozásokat teljesítmény növelés céljából, ezen kívül  derékfájdalommal, bokatöréssel, térdproblémákkal rendelkező páciensek rehabilitációjában vettem részt.

gyogytornasz_csenge

Csenge

Gyógytornász

* Háti-és derékpanaszok, ortopédiai műtétek utáni gyógytorna, gerincferdülés,

* Váll panaszok, teniszkönyök, treumatikus esetek utáni gyógytorna, neurológiai panaszok,

* Stroke utáni rehabilitáció

* Instrumentális Manuálterápia

* Kinesiotaping

* Schroth terápia

* 2018-2022 Szegedi Tudományegyetem

* 2021 Instrumentális Manuálterápia tanfolyam

* 2021 Kinesiotaping tanfolyam

* 2024 Schroth terápia tanfolyam

Azért választottam a gyógytornász szakmát, mert mindig is szerettem másokon segíteni.

Az emberek életminőségének javítása, fájdalmuk enyhítése és mozgásképességük visszaállítása számomra rendkívül fontos.

Az anatómia és az emberi test működése mindig is lenyűgözött, és a gyógytornász szakmában folyamatosan lehetőségem van elmélyíteni ismereteimet ezen a területen. Emellett úgy gondolom, hogy a gyógytorna nemcsak egyéni szinten, hanem társadalmi szinten is rendkívül hasznos.

Segíthet megelőzni súlyosabb egészségügyi problémákat, javíthatja a munkavégző képességet, és hozzájárulhat egy egészségesebb közösség kialakulásához.

A gyógytornász szakma különlegessége számomra abban rejlik, hogy kreativitást igényel.

Minden egyes páciens más és más, ezért személyre szabott megoldásokat kell kidolgoznom.

Ez a fajta kihívás és változatosság inspirál és motivál.

Végül, de nem utolsósorban, a gyógytorna során rengeteg különböző embert ismerhetek meg.

Minden páciens egyedi történettel, tapasztalatokkal és személyiséggel rendelkezik, ami gazdagítja az én életemet is.

Kapcsolatfelvételi űrlap

Tegye meg most az első lépést, és nyerje vissza egészségét a lehető leghamarabb!

Szolgáltatás - Gyógytorna (#18)

Gyakran Ismételt Kérdések

Két lehetősége van: kérjen visszahívást tőlünk úgy, hogy kitölti a fenti adatlapot. Munkatársunk munkanapokon általában 24 órán belül visszahívja időpont egyeztetés céljából. A másik lehetősége, ha Ön hív fel minket a +36 30 200 1900 telefonszámon.

Az állapotfelmérés diagnosztika kikérdezéssel, hozott leletek értékelésével kezdődik. A manuális vizsgálat során statikai és dinamikai problémákat térképezünk fel, ennek során belső szervi elváltozásokra is fény derülhet. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből, gyakorlatokból áll, mely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a kezelési terv felállításához. Az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent. Ennek alapján az alkalmazásra kerülő kezelési módot határozzuk meg.

Annak érdekében, hogy minél pontosabb képet kapjunk a  mozgásszervi problémájáról minden előzetes orvosi dokumentációra, röntgen felvételre, CT és MR képre és értékelést szükségünk van. Öltözék tekintetében a tornához érdemes jó nedvszívó, rugalmas pamut pólót és rövidnadrágot viselni és szükség van egy nagyméretű törölközőre is. A vizsgálat különböző, gyógytornász által vezetett mozgás tesztekből fog állni, amely során a terhelésre adott válaszreakciók fontos támpontot jelentenek a készülő kezelési terv felállításához. Fontos tehát kiemelni, hogy az  az állapotfelmérés fizikai vizsgálatot jelent!

Természetesen ezt az állapotfelmérés vizsgálat után tudjuk megmondani, hiszen pontosan ez az oka annak, hogy ezzel kezdjük az Ön kezelését. Ekkor sem tudunk azonban teljes biztonsággal végső alkalom számot mondani, hiszen az, hogy milyen gyorsan gyógyul rengeteg változótól függ. Azt javasoljuk a pácienseknek, hogy az első két hétben sűrűbben, heti 2-3 alkalomra számítsanak, utána kissé ritkábban, heti egy alkalommal legalább.  Az esetek többségében a kezelések hatására látványosan javul az állapota, de sajnos sokat ezt túlértékelik és idő előtt abbahagyja a kezelést, veszélyeztetve ezzel a kívánt hosszú távú végeredményt, hiszen ekkora panaszai visszatérhetnek. Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen e nélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

A mozgásszervi betegségek rendkívül bonyolult és összetett problémák. Bizonyos mozgásszervi panasz csoportokra más-más kezelési eljárás hatékony. Mi felmérjük, hogy Önnek milyen szakmai módszer és gyakorlat a legmegfelelőbb és azt fogjuk Önnél alkalmazni a látványos eredmény érdekében.

De még mennyire! Nagyon fontos faktor lesz a kezelések hatékonyságában az, hogy a páciens mennyire szorgalmasan gyakorol otthon az alkalmak között, hiszen enélkül nem tudunk elérni hosszú távú jótékony hatást.

Ez sok mindentől függ, de általánosságban az mondható, hogy heti 2-3 alkalom az ideális az állapot javításához az első hetekben, utána pedig legalább heti egy alkalom.

Miután kollégánkkal telefonon leegyeztette az állapotfelmérés időpontját, emailben fog tőlünk díjbekérőt kapni, amelyet bankkártyával vagy átutalással is fizethet. Időpontja akkor kerül véglegesen megerősítésre, amint beérkezett hozzánk a kezelésének a díja.

Sajnos csak bankkártyával és banki átutalással tud nálunk fizetni.

Sajnos a gyógytornásznál és készpénzben nem tud fizetni, de ezért ajánljuk a figyelmében a bérlet vásárlását, hiszen akkor csak egyszer szükséges fizetnie, amikor megváltja a bérletét. Az alkalom után kollégánk fog emailben díjbekérőt küldeni a következő alkalmak díjáról vagy ha bérletet váltott, akkor a bérlet díjáról.

Otthonápolási szolgáltatásunk keretén belül mindez eszközt saját otthonában biztosítjuk, elvisszük Önhöz, így emiatt nem szükséges aggódnia.

Az otthonába kiszállás az állapotfelmérés esetén díjmentes, a további alkalmak esetében a kiszállási díj: Budapesten 4 500 Ft alkalmanként. Budapesten kívül egyedi díjazás alapján.

Hívjon minket a +36 30 200 1900-as telefonszámon vagy írjon e-mailt az otthonapolas@avian.hu email címre.

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?