Nootropil infúziókúra – memóriajavítás

nootropil agyfényesítő

A Nootropil infúziókúra serkenti az agysejtek közötti kommunikációt és az agyi vérkeringést.

Az agy az emberi test legfontosabb szerve, melynek működése hatással van az egész testre. Az agysejtek közötti kommunikáció zavara, a stressz és az életkor előrehaladtával az agyműködés azonban romolhat. Az ilyen állapotok kezelésére az orvostudomány az úgynevezett nootropikumokat ajánlja, melyek az agyműködést javítják.

A nootropikumok közül az egyik leggyakrabban alkalmazott a Nootropil nevű hatóanyag. Ez a hatóanyag egy piracetám nevű vegyületet tartalmaz, amely serkenti az agysejtek közötti kommunikációt és a vérkeringést az agyban.

A Nootropil alkalmazási területe széleskörű, hiszen javítja a memóriát, a koncentrációt, a tanulási képességet és csökkenti a szédülés tüneteit is.

Ez a hatóanyag leggyakrabban tabletta formájában kerül alkalmazásra, azonban súlyos agyi működési zavarok esetén a Nootropil infúziókúra hatékonyabb, mivel az oldatot az érintett vénájába fecskendezik, amelynek hatása gyorsabb a tablettáénál.

Kiknek javasolt a Nootropil infúziókúra?

A Nootropil infúziókúrát a memória, a figyelem és a tanulás javítására alkalmazzák, valamint a szédülésre és az ahhoz kapcsolódó egyensúlyzavarok kezelésére (a vazomotoros és pszichés eredetű bizonytalanságérzet kivételével).

A kúrát nem csak felnőtteknek ajánlják, de 3 éves kortól gyerekeknek is, akik sarlósejtes vérszegénységben szenvednek.

Az idősebb korosztály körében gyakori probléma az agyi funkciók csökkenése, amely jelentősen befolyásolja a mindennapi tevékenységeket, a memóriát és a koncentrációt. Gyakran nekik írják fel a Nootropil kúrát.

Az elmúlt időszakban a COVID-19 fertőzött emberek egy részénél észlelték, hogy a betegség hosszú távú kognitív problémákat okozhat, például memóriazavarokat, figyelemhiányt és kognitív fáradtságot. A Nootropil infúziókúra használatát a Post-COVID-ban szenvedő betegek esetében azért javasolják, mert a piracetam segíthet javítani a memóriát, a figyelmet és a hangulatra is jó hatással van.

Nootropil infúziókúra

Egyes kutatások azt is sugallják, hogy a piracetam segíthet csökkenteni a gyulladást, ami a COVID-19-ben szenvedők hosszú távú kognitív problémáinak kialakulásához is hozzájárulhat.

A koronavírus fertőzés számos neurológiai szövődményt okozhat, mint például íz- és szaglásvesztést, agyhártyagyulladást, Guillain-Barré szindrómát, stroke-ot, kognitív zavarokat, demenciát és Kawasaki betegséget.

A leggyakoribb neurológiai szövődmény az agyi működés változása, amely csak nagyon lassan javul. A Post-COVID kognitív szövődményei hosszútávon kerékbe törheti egy érintett életét. A tompaság, a fókuszáltság elvesztése, a hatékonyság csökkenése a munkában és az élet bármely területén óriási károkat okozhat. Ahhoz, hogy a felépülés gyorsabb legyen, sokszor a Nootropli infúziókúrát javasolják a szakorvosok.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Nootropil nem kezeli magát a COVID-19 betegséget. Csak az olyan tüneteket enyhítheti, mint a vírus után fennmaradó kognitív zavarok.

A Nootropil infúziókúra hatása az agyműködésre

A Nootropil hatóanyaga tehát a piracetam, amelynek hatásmechanizmusa még nem teljesen ismert. Azonban, számos tanulmány eredményei szerint, a piracetam hatékonyan javítja az agyi véráramlást, ami javítja az agyi oxigén- és tápanyagellátást. Ezáltal, az agysejtek működése hatékonyabbá válik.

Ezen kívül, a Nootropil növeli a neurotranszmitterek, például az acetilkolin szintjét, amelyek felelősek az agyi működésért és a memóriáért. Így a Nootropil segíthet az agyi működés javításában és a memória javításában is.

nootropli

Az infúzió formájában alkalmazott Nootropil kúra hatása azonnal érezhető. A páciens javulást tapasztal a memóriában, a koncentrációban és a figyelemben is.

Az infúziókúra időtartama és gyakorisága azonban függ az egyéni szükségletektől és a tünetek súlyosságától. Általában a kezelés 2-4 héten át is eltarthat, és heti 1-2 alkalommal ajánlott az infúzió beadása. A kezelés azonban mindig az egyéni szükségletektől és a kezelőorvos javaslatára történik.

Azok az emberek, akik Nootroplil infúziókúrát kapnak, az alábbiakat tapasztalják:

⦁ fokozott figyelem és éberség
⦁ jobb memóriafunkciók
⦁ javult verbális memória és szókincs
⦁ nagyobb mentális érzékenység és koncentrációs képesség
⦁ csökkent szorongás és stressz
⦁ jobb kommunikációs képességek

Fontos megjegyezni, hogy minden ember más, és az egyéni tapasztalatok eltérhetnek a Nootropil infúziókúra során. Ezt az agyfényesítő infúziós kúrát kizárólag orvosi javaslatra és szakápolói felügyelet mellett lehet igénybe venni. Ez a kúra tehát segíthet az időseknek, és a post COVID szindrómában szenvedőknek a memóriajavításban és a fókuszáltság visszaszerzésében.

Amennyiben ön vagy egy szerette otthoni háziápolás keretén belül valamilyen féle szakellátásra szorul Budapest területé, vegye fel velünk a kapcsolatot. Képzett szakápolóink orvosi háttérrel a család segítségére lesznek.

Így segít a gyógytorna Parkinson betegeknek

A Parkinson-kór kezelésében az elsődleges a gyógyszeres (vagy műtéti) terápia, azonban
egyre nagyobb szerepet kapnak a különböző rehabilitációs módszerek, mint a gyógytorna is,
melynek első sorban a prevencióban, a tünetek romlásának lelassításában van nagy szerepe. A gyógytorna Parkinson betegeknek tehát kulcsfontosságú lehet.

Tovább olvasás →

Gyógytorna állapotfelmérés lépésről-lépésre

Gyógytorna állapotfelmérés lépésről-lépésre

Tovább olvasás →

Manuálterápia – Ismerje meg a professzionális mobilizációs technikák hatékonyságát! 

Mikor van szükség manuálterápiára? Manuálterápiát krónikus mozgásszervi elváltozások esetén ajánlott alkalmazni, abban az esetben, ha a mozgatórendszer működészavarai (pl. funkcionális beszűkülések) visszafordíthatók. Hogyan lehet ezeket …

Tovább olvasás →

Személyre szabott gyógytorna otthona kényelmében!

Gyógyulni mindenütt jó, de legjobb otthon! Az otthoni gyógytorna nem luxuskezelés, tehát nem pusztán kényelmi szempontból érdemes alkalmazni, hanem úgy, mint a gyógyulásért tett erőfeszítéseink …

Tovább olvasás →

Otthonápolás és házi betegellátás: minden, amit tudnod kell

Miért olyan fontos és kinek van szüksége erre az ellátásra? Ez a kérdés talán fel sem merül azokban, akik baleset vagy betegség okán már szereztek …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

otthonápolási segédeszköz

9 otthonápolási segédeszköz műtét után

Az otthoni lábadozás során néhány otthonápolási segédeszköz megkönnyíti a beteg és a betegápoló életét, és hozzájárulnak a gyorsabb felépüléshez, valamint az esetleges balesetek és szövődmények

ülőmunka

A gyógytorna segít megelőzni ülőmunka veszélyeit

Az utóbbi években az ülőmunka gyakorisága Magyarországon az iparosodott világ tendenciájához hasonlóan látványosan megnövekedett. Az Európai Munkavédelmi Ügynökség adatai szerint Magyarországon az általános munkakörülményekkel és

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

    Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.





    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


    * Kötelező kitölteni.

    Sikerült elérnie kollégánkat?