Nootropil infúziókúra – memóriajavítás

nootropil agyfényesítő

A Nootropil infúziókúra serkenti az agysejtek közötti kommunikációt és az agyi vérkeringést.

Az agy az emberi test legfontosabb szerve, melynek működése hatással van az egész testre. Az agysejtek közötti kommunikáció zavara, a stressz és az életkor előrehaladtával az agyműködés azonban romolhat. Az ilyen állapotok kezelésére az orvostudomány az úgynevezett nootropikumokat ajánlja, melyek az agyműködést javítják.

A nootropikumok közül az egyik leggyakrabban alkalmazott a Nootropil nevű hatóanyag. Ez a hatóanyag egy piracetám nevű vegyületet tartalmaz, amely serkenti az agysejtek közötti kommunikációt és a vérkeringést az agyban.

A Nootropil alkalmazási területe széleskörű, hiszen javítja a memóriát, a koncentrációt, a tanulási képességet és csökkenti a szédülés tüneteit is.

Ez a hatóanyag leggyakrabban tabletta formájában kerül alkalmazásra, azonban súlyos agyi működési zavarok esetén a Nootropil infúziókúra hatékonyabb, mivel az oldatot az érintett vénájába fecskendezik, amelynek hatása gyorsabb a tablettáénál.

Kiknek javasolt a Nootropil infúziókúra?

A Nootropil infúziókúrát a memória, a figyelem és a tanulás javítására alkalmazzák, valamint a szédülésre és az ahhoz kapcsolódó egyensúlyzavarok kezelésére (a vazomotoros és pszichés eredetű bizonytalanságérzet kivételével).

A kúrát nem csak felnőtteknek ajánlják, de 3 éves kortól gyerekeknek is, akik sarlósejtes vérszegénységben szenvednek.

Az idősebb korosztály körében gyakori probléma az agyi funkciók csökkenése, amely jelentősen befolyásolja a mindennapi tevékenységeket, a memóriát és a koncentrációt. Gyakran nekik írják fel a Nootropil kúrát.

Az elmúlt időszakban a COVID-19 fertőzött emberek egy részénél észlelték, hogy a betegség hosszú távú kognitív problémákat okozhat, például memóriazavarokat, figyelemhiányt és kognitív fáradtságot. A Nootropil infúziókúra használatát a Post-COVID-ban szenvedő betegek esetében azért javasolják, mert a piracetam segíthet javítani a memóriát, a figyelmet és a hangulatra is jó hatással van.

Nootropil infúziókúra

Egyes kutatások azt is sugallják, hogy a piracetam segíthet csökkenteni a gyulladást, ami a COVID-19-ben szenvedők hosszú távú kognitív problémáinak kialakulásához is hozzájárulhat.

A koronavírus fertőzés számos neurológiai szövődményt okozhat, mint például íz- és szaglásvesztést, agyhártyagyulladást, Guillain-Barré szindrómát, stroke-ot, kognitív zavarokat, demenciát és Kawasaki betegséget.

A leggyakoribb neurológiai szövődmény az agyi működés változása, amely csak nagyon lassan javul. A Post-COVID kognitív szövődményei hosszútávon kerékbe törheti egy érintett életét. A tompaság, a fókuszáltság elvesztése, a hatékonyság csökkenése a munkában és az élet bármely területén óriási károkat okozhat. Ahhoz, hogy a felépülés gyorsabb legyen, sokszor a Nootropli infúziókúrát javasolják a szakorvosok.

Azonban fontos megjegyezni, hogy a Nootropil nem kezeli magát a COVID-19 betegséget. Csak az olyan tüneteket enyhítheti, mint a vírus után fennmaradó kognitív zavarok.

A Nootropil infúziókúra hatása az agyműködésre

A Nootropil hatóanyaga tehát a piracetam, amelynek hatásmechanizmusa még nem teljesen ismert. Azonban, számos tanulmány eredményei szerint, a piracetam hatékonyan javítja az agyi véráramlást, ami javítja az agyi oxigén- és tápanyagellátást. Ezáltal, az agysejtek működése hatékonyabbá válik.

Ezen kívül, a Nootropil növeli a neurotranszmitterek, például az acetilkolin szintjét, amelyek felelősek az agyi működésért és a memóriáért. Így a Nootropil segíthet az agyi működés javításában és a memória javításában is.

nootropli

Az infúzió formájában alkalmazott Nootropil kúra hatása azonnal érezhető. A páciens javulást tapasztal a memóriában, a koncentrációban és a figyelemben is.

Az infúziókúra időtartama és gyakorisága azonban függ az egyéni szükségletektől és a tünetek súlyosságától. Általában a kezelés 2-4 héten át is eltarthat, és heti 1-2 alkalommal ajánlott az infúzió beadása. A kezelés azonban mindig az egyéni szükségletektől és a kezelőorvos javaslatára történik.

Azok az emberek, akik Nootroplil infúziókúrát kapnak, az alábbiakat tapasztalják:

⦁ fokozott figyelem és éberség
⦁ jobb memóriafunkciók
⦁ javult verbális memória és szókincs
⦁ nagyobb mentális érzékenység és koncentrációs képesség
⦁ csökkent szorongás és stressz
⦁ jobb kommunikációs képességek

Fontos megjegyezni, hogy minden ember más, és az egyéni tapasztalatok eltérhetnek a Nootropil infúziókúra során. Ezt az agyfényesítő infúziós kúrát kizárólag orvosi javaslatra és szakápolói felügyelet mellett lehet igénybe venni. Ez a kúra tehát segíthet az időseknek, és a post COVID szindrómában szenvedőknek a memóriajavításban és a fókuszáltság visszaszerzésében.

Amennyiben ön vagy egy szerette otthoni háziápolás keretén belül valamilyen féle szakellátásra szorul Budapest területé, vegye fel velünk a kapcsolatot. Képzett szakápolóink orvosi háttérrel a család segítségére lesznek.

Mi a különbség az otthoni szakápolás és a gondozás között?

Az otthoni szakápolás és az otthoni gondozás két különböző ellátás az idős vagy beteg emberek segítésére. A mindennapi életben azonban gyakran összekeverik ezt a két …

Tovább olvasás →

9 otthonápolási segédeszköz műtét után

Az otthoni lábadozás során néhány otthonápolási segédeszköz megkönnyíti a beteg és a betegápoló életét, és hozzájárulnak a gyorsabb felépüléshez, valamint az esetleges balesetek és szövődmények …

Tovább olvasás →

A jó betegápoló 5 ismertetőjele

A betegápoló tudja, hogy az élete a gondozott körül fog forogni. Testileg, lelkileg, szakmailag felkészült a legváratlanabb lehetőségekre is. A betegápolás nehéz és számos kihívást …

Tovább olvasás →

Fejfájás enyhítése gyógytornával

A fejfájás gyakori probléma, és a legtöbb esetben nem belső probléma miatt jelentkezik, hanem például a rossz testtartás vagy a nyakmerevség miatt. Sok ember tévesen …

Tovább olvasás →

A leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődmények

Ebben az írásunkban a leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődményeket foglaltuk össze, a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák tükrében. A műtéti beavatkozás fontos kezelési lehetőség mind a prosztatamegnagyobbodás, …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

gerincsérv kialakulása

6 érv a gerincsérv gyógytorna mellett

A gerincsérv gyógytornával való kezelése segít megerősíteni a hátizmokat, helyreállítja a helyes testtartást, növeli a gerinc rugalmasságát, és visszaadja a szabad mozgásképességet. A gerincproblémák egyik

prosztataműtét

A leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődmények

Ebben az írásunkban a leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődményeket foglaltuk össze, a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák tükrében. A műtéti beavatkozás fontos kezelési lehetőség mind a prosztatamegnagyobbodás,

testtudatosság

A testtudatosság megóv a sportsérülésektől

A célzott mozgásprogrammal elérhető testtudatosság olyan összefüggésekre tanít, amelyek megóvhatnak a hétköznapi vagy a sportolás közbeni sérülésektől. Észrevette már, hogy a szokásos hétköznapi tevékenység már

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!


    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését!

    Sikerült elérnie kollégánkat?