5 érv a házhoz járó gyógytornász mellett

házhoz járó gyógytornász

A házhoz járó gyógytornász szolgáltatás nem csak kényelmes, de számos kellemetlenséget le tud venni egy család válláról.

A gyógytorna számos ember számára segítséget nyújt az egészségügyi problémáik kezelésében. Azonban, sokan nehezen tudják elhagyni otthonukat, hogy eljussanak egy gyógytornász rendelőjébe. Szerencsére, ma már elérhetőek olyan szolgáltatások, amelyek lehetővé teszik a betegek számára, hogy otthonuk kényelméből használják ki a gyógytorna előnyeit.

Ebben a cikkben az öt legfontosabb érvet mutatjuk be, hogy miért érdemes választani a házhoz járó gyógytornászt.

A házhoz járó gyógytornász szolgáltatás 5 legnagyobb előnye

Kényelem

Az első és legfontosabb érv a házhoz járó gyógytornász mellett, hogy rendkívül kényelmes. A betegeknek nem kell a rendelőbe utazniuk, így alkalmanként órákat spórolnak meg a napjukból – sok esetben a hozzátartozóik idejéből is -, és csökken az utazással járó stressz is. Ez különösen akkor jelent hozzáadott értéket, amikor a páciens nagyon nehezen mozog, vagy mozgásában teljesen korlátozott. A házhoz járó gyógytornász teljesen leveszi az utazással járó nehézségeket az érintettek válláról.

A házhoz járó gyógytornász osztatlan figyelme

A gyógytornász, aki házhoz megy a rehabilitáció sikeréért, sokkal nagyobb figyelmet tud szentelni a betegekre. Otthoni környezetben személyesebb kapcsolatot tud kialakítani az érintett személlyel, és az egész kezelési folyamatot egyénre tudja szabni figyelembe véve az otthoni lehetőségeket. A kiszállások alkalmával a fizioterapeuta meg tudja tanítani az egyszerűbb mozgássorokat a beteggel és a családtagokkal, így azok akkor is élvezheti a gyógytorna pozitív hatását, amikor a gyógytornász nincs épp jelen.

gyógytorna kiszállással

Nagyobb hatékonyság

A gyógytorna akkor lehet eredményes, ha rendszeresen végezzük, és annyit kapunk belőle, amennyi valóban szükséges a felépüléshez. Sajnos sokan azért gyógyulnak lassabban, mert nem tudnak minden alkalommal eljutni a gyógytornászhoz idő- vagy mozgáskorlátozottság miatt. A házhoz járó gyógytornász szolgáltatással ezt a problémát teljes mértékben ki tudja iktatni, mivel a fizioterapeuta annyiszor megy ki az otthonába, amennyi a gyógyulásához szükséges. Ennek köszönhetően a gyógyulási idő optimalizálható, a beteg gyorsabban regenerálódik.

Rugalmasság

A kiszállásos gyógytorna egyik legkedveltebb előnye – és a legtöbben ezért is választják -, hogy a gyógytornász alkalmazkodik a páciens időbeosztásához. Nem kell szabadásgot kivenni azért, hogy napközben eljusson a rehabilitációra, elfeledkezhet az utazással járó időveszteségről és kényelmetlenségről is. A házhoz járó gyógytornász akkor látogatja meg az otthonában vagy a megjelölt helyen, amikor önnek a legalkalmasabb. Az otthoni gyógytorna lehetővé teszi a betegek számára, hogy a kezelésüket beilleszthessék a napi rutinjukba anélkül, hogy az életüket teljesen felforgatná.

Biztonság

A kiszállásos gyógytorna vitathatatlan előnye a fizikai és a mentális biztonságérzet. A saját otthonában kevésbé van kitéve olyan fertőzéseknek, amelyeket egy szakrendelőben vagy egy kórházban pillanatok alatt elkaphat. Ez különösen akkor fontos, ha a páciensnek gyenge az immunrendszere, vagy olyan krónikus betegsége van, ami miatt kerülni kell mindenféle egészségügyi kockázatot. A gyógyulásban általában segíteni szokott a megszokott otthoni közeg is, ahol nyugodtan, stresszfaktorok nélkül élvezhetik a betegek a gyógytorna áldásos hatását.

biztonságos otthoni gyógytorna

Milyen egy jó házhoz járó gyógytornász?

A profi gyógytornász speciális képzéseket végzett, tapasztalt szakember, aki a szakmai tapasztalat mellett számos emberi készséggel rendelkezik. Az alábbiakban összegyűjtöttük a kiváló gyógytornászra jellemző tulajdonságokat és készségeket.

⦁ kiváló kommunikációs képesség (problémák megértése, információk megosztása)
⦁ jó megfigyelőképesség az egyedi terápia kialakításához
⦁ remek problémamegoldó készség (az akut, a krónikus betegségek és a műtét utáni rehabilitáció terápiájának hatékony kezelése)
⦁ kreativitás (figyelembe veszi a beteg egyéni szükségleteit és céljait)
⦁ motiváló és inspiráló (segíti a kezelési terv folyamatos követését)
⦁ türelmes és támogató
⦁ empatikus (ráhangolódik a beteg hangulatára)
⦁ jól gazdálkodik az idővel, így sokkal hatékonyabb

Összességében a házhoz járó gyógytornász számos előnnyel jár a betegek és a hozzátartozóik számára. Az otthoni gyógytorna rendkívül kényelmes, nagyobb figyelmet biztosít a betegeknek, hatékonyabb, rugalmasabb az időbeosztás szempontjából, valamint biztonságosabb is.

Mindezeket figyelembe véve az otthoni gyógytorna megoldást jelent mindenkinek, akinek gondot okoz eljutni egy rendelőbe, és akik egyéni ellátásban szeretnének részesülni otthonuk biztonságos kényelmében.

Mi a különbség az otthoni szakápolás és a gondozás között?

Az otthoni szakápolás és az otthoni gondozás két különböző ellátás az idős vagy beteg emberek segítésére. A mindennapi életben azonban gyakran összekeverik ezt a két …

Tovább olvasás →

9 otthonápolási segédeszköz műtét után

Az otthoni lábadozás során néhány otthonápolási segédeszköz megkönnyíti a beteg és a betegápoló életét, és hozzájárulnak a gyorsabb felépüléshez, valamint az esetleges balesetek és szövődmények …

Tovább olvasás →

A jó betegápoló 5 ismertetőjele

A betegápoló tudja, hogy az élete a gondozott körül fog forogni. Testileg, lelkileg, szakmailag felkészült a legváratlanabb lehetőségekre is. A betegápolás nehéz és számos kihívást …

Tovább olvasás →

Fejfájás enyhítése gyógytornával

A fejfájás gyakori probléma, és a legtöbb esetben nem belső probléma miatt jelentkezik, hanem például a rossz testtartás vagy a nyakmerevség miatt. Sok ember tévesen …

Tovább olvasás →

A leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődmények

Ebben az írásunkban a leggyakoribb prosztataműtét utáni szövődményeket foglaltuk össze, a prosztatamegnagyobbodás és a prosztatarák tükrében. A műtéti beavatkozás fontos kezelési lehetőség mind a prosztatamegnagyobbodás, …

Tovább olvasás →

Hasonló cikkek

csípőprotézis műtét utáni rehabilitáció

A csípőprotézis műtét utáni gyógytorna 3 előnye

A csípőprotézis műtét utáni gyógytorna célja a fájdalom csökkentése és a mozgásszabadság visszaszerzése. Magyarországon az ízületi kopásos megbetegedések, így a csípőízületi kopás is, jelentős számban

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!


    Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését!

    Sikerült elérnie kollégánkat?