Szociális gondozó - A segítőkész jóbarát

Csatlakozz az AVIAN Care csapatához!

Hogyan segít a gyógytorna a demencia kezelésében?

Mindenekelőtt ismerj meg minket: bemutatkozik az AVIAN Care csapata!

Az AVIAN Care célja, hogy kiváló színvonalú magánegészségügyi ellátást biztosítson azok számára, akik saját betegségük vagy valamely szerettük állapota miatt segítségre szorulnak. Megteremtjük a gyógyuláshoz ill. a méltó életvitelhez szükséges körülményeket, méghozzá otthon, a páciensek saját lakásában. Tudjuk, hogy az egészségromlás okozta nehéz időkben a betegek és a családtagok is főképp megértésre, biztonságra és szakértő iránymutatásra vágynak. Ezért munkánk során fáradhatatlanul gyakoroljuk az együttérzés, a kedvesség és a türelem erényét.

Arra törekszünk, hogy pácienseink a lehető legjobban érezzék magukat. Ellátásuk közben gondosan óvjuk érzelmi és mentális jólétüket is, ugyanis egészségügyi szolgáltatások esetében ez kulcsfontosságú. Ezért is kiemelkedő a szociális gondozó szerepe.

Ő az, aki a legtöbb időt tölti a páciensekkel. Hogy pontosan hány órát kell egy beteg gondozására fordítania, az ápolt igényeitől függően változik, de a legrövidebb látogatásokat igénylő ellátás esetében is szoros, mindennapi kapcsolatba kerül a betegekkel. (A huszonnégyórás házi betegápolás során pedig szinte családtaggá válik.) Jelen van a nehéz és a derűs pillanatokban is. Sok esetben fizikai segítséget nyújt, de ugyanakkor szellemi partner is. Így nemcsak szakmai, hanem valódi emberi kapcsolatot alakít ki az ápolttal és a hozzátartozókkal egyaránt.

AVIAN CARE

A szociális gondozó szerepe

A szociális gondozó feladatköre rendkívül sokszínű. A szerep rátermett, kedves és türelmes embert kíván. Az alapvető orvosi ellátásán túl szükség lehet a páciensek életvitelének mindennapi teendőiben való segédkezésre, az életmódot érintő tanácsadásra és érzelmi támogatásra is. E sokrétű tevékenység csak valódi jelenléttel és figyelmességgel végezhető.

A szociális gondozónak alapszintű egészségügyi szakértelemmel kell rendelkeznie, valamint a hétköznapi teendőkben szerzett jártasságra is szüksége lesz (például bevásárlás, gyógyszerkiváltás, főzés). Emellett pedig természetesen tudnia kell, hogyan bánjon a nehéz helyzetben lévő, kiszolgáltatott embertársaival (ahogyan öltöztetés, etetés vagy fürdetés közben, úgy beszélgetések során ill. érzelmileg nehéz pillanatokban is). Mindezeken túl pedig fontos, hogy hatékonyan kommunikáljon a családtagokkal és más egészségügyi szakemberekkel.

Az idős ill. a beteg emberek (megváltozott helyzetükből fakadóan) gyakran különleges bánásmódot igényelnek: gondozóiknak időnként átlagon fölüli érzékenységet és türelmet kell gyakorolniuk. A szociális gondozó ezért alapvetően emberszerető, együttérző képessége pedig igen magasszintű. Így helyt tud állni az összetett és kényelmetlen társas szituációkban is.

Mik lesznek a feladataid?

 • Alapvető orvosi ellátás (egyszerűbb egészségügyi feladatok)
   1. beteg gondozása
   2. gyógyszerelés
   3. receptfelíratás és -kiváltás
   4. (egyszerűbb) sebkötözés
   5. paraméterek mérése (vércukorszint, cukor, véroxigénszint stb.)
 • Napi életvitel támogatása
   1. etetés
   2. tisztába tétel
   3. fürdetés / fekvőbeteg mosdatása
   4. a beteg környezetének tisztán tartása
   5. bevásárlás
   6. főzés (szükség esetén)
 • Emocionális támogatás (érzelmi biztonság és mentális jólét)
   1. beszélgetés
   2. felolvasás
 • Kommunikáció és együttműködés
   1. kapcsolattartás (páciens családtagjaival, orvosokokkal és más egészségügyi szakemberekkel)
   2. a páciens ápolási tervének megvalósításában való közreműködés
 • Egészségmegőrző és prevenciós tevékenységek
  1. tanácsadás és oktatás (egészséges életmód, betegségmegelőzés)
  2. mobilizálást segítő torna (gyógytornász instrukciói alapján)
  3. sétálás (kerekesszékes beteggel is)
  4. fekvőbeteg kiültetése

Miért érdemes az AVIAN Care-t választanod?

Erőforrások és támogatás

Az egészségügyi hivatás alapja a gyógyítás és a bántalmak enyhítése iránt érzett mély és ösztönös törekvés. Ennek kiteljesedése azonban nagyon sok szerencsés körülményt igényel. Az AVIAN Care-nél minden lehetőség adott, hogy a szakemberek képességeikből és tudásukból kihozhassák a legtöbbet, amit a páciensek érdekében meg lehet tenni.

Fizetés

Versenyképes csomagot kínálunk, amely méltányos elismerése a szakmai felkészültségednek és a munkába fektetett erőfeszítéseidnek.

Fejlődés

Az AVIAN Care korszerű és stabilan működő egészségügyi szolgáltató, ahol a szakmai fejlődés és a szintlépés lehetősége folyamatosan nyitva áll előtted. Ha fontos számodra, hogy  kiteljesedhess a munkádban, akkor a mi csapatunkban biztosan jól fogod magad érezni.

Ismerd meg az
AVIAN Care-t!

Az AVIAN Care egy magyar tulajdonban lévő egészségügyi vállalat, amelynek küldetése, hogy magas színvonalú egészségügyi szolgáltatásokkal támogassa a munkavállalók egészségmegőrzését és hozzájáruljon a munkahelyi jólléthez. Küldetésünk személyes tragédiánkból fakad, ami motivál minket, hogy a legjobbat nyújtsuk.

üzemorvosi szolgáltatás előnyei

REFERENCIÁK – VÁLLALATOK, AKIKKEL DOLGOZUNK, DOLGOZTUNK

Hankook Logo jo
generali
richter
st
continental
trans sped

Ne várj tovább!

Az első lépésként töltsd ki a jelentkezési űrlapot weboldalunkon. Itt minden szükséges adatot megadhatsz magadról, amivel már el is indítottad a kapcsolatfelvételt.
Csapatunk 48 órán belül felkeres, hogy megbeszéljük a további lépéseket és esetlegesen egy interjúidőpontot is egyeztessünk.

Jelentkezz Szociális Gondozónak!

Jelentkezéshez töltsd ki az alábbi űrlapot és hamarosan felvesszük Veled a kapcsolatot!

SZOCIÁLIS GONDOZÓ (#6)

Kérjük töltse ki az alábbi részt és hamarosan felvesszük Önnel a kapcsolatot!

  Kérjük, töltse ki a mezőket és fogadja el az Adatvédelmi nyilatkozatot az űrlap elküldéséhez.

  Kérjük a gyorsabb és szakszerű ellátás érdekében csatolja legutóbbi zárójelentését! (1db file feltöltése engedélyezett)


  * Kötelező kitölteni.

  Sikerült elérnie kollégánkat?